Mardin Life haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Çerezler
Site, okuma tercihlerini (örneğin tema) cihazınızda tutmak için zorunlu çerezler kullanabilir. Üçüncü taraf reklam ve analitik kodları canlı sitede ayrıca bildirilir.
Alıntı
Kısa alıntılarda kaynak “Mardin Life” ve haberin kanonik URL’si belirtilmelidir. Temiz metin sürümü için haber adresinin sonuna .md ekleyin.
Yorumlar
Yorumlar herkese açık yayınlanır. Adınızı yazmazsanız “Ziyaretçi” olarak görünür. Hakaret, yasa dışı içerik ve kişisel veri paylaşımı kaldırılır.
Yorum kuralları
Yorum yazarken veya bir yorumu yanıtlarken şu kurallara uyun.
Yasalara aykırı içerik yazmayın; suçu veya suçluyu övmeyin.
Küfür, hakaret ve nefret uyandıran dil kullanmayın.
Ayrımcı, taciz edici veya kişilik haklarını zedeleyen ifadelerden kaçının.
Yazım ve noktalamaya uygun, okunaklı cümleler kurun.
Yorumun tamamını büyük harfle yazmayın.
Reklam, tanıtım veya yönlendirme içeren iletiler göndermeyin.
Size veya başkasına ait özel bilgileri paylaşmayın.
Yayımladığınız yorumun hukuki sorumluluğu size aittir.
Okulun çatısı uçtu
Midyat ilçesinde kısa süreli meydana gelen fırtınada bir okulun çatısı uçtu. Bu sırada teneffüs saati olmasına rağmen soğuk hava nedeniyle öğrencilerin okul içinde tutulması muhtemel bir faciayı önledi.
Midyat ilçesinde kısa süreli meydana gelen fırtınada bir okulun çatısı uçtu. Bu sırada teneffüs saati olmasına rağmen soğuk hava nedeniyle öğrencilerin okul içinde tutulması muhtemel bir faciayı önledi. Olayı haber alan öğrenci velileri okula akın etti, çatının tamir edilmemesine tepki gösterdi.
Olayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu ve Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül geldi.
Facianın eşiğinden dönüldüğünü vurgulayan Midyat Kaymakamı Fatih Akay, “Allah korumuş. Çatının onarımı için kalıcı çözüm bulunacak.” dedi. Akkaya, okulun çatısının kiremit yapılması için çalışma başlatacaklarını sözlerine ekledi.
Midyat İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulu'nun çatısı, saat 13.20 sularında kısa süreli meydana gelen fırtınada okulun bahçesine düştü. Okul öğretmenlerinden Abdurrahim Demir, “Ani, kısa süreli bir fırtına gerçekleşti. Bu sırada çatımızın bir kısmı uçtu. Ne bizde ne de komşu yan okulda dışarıda öğrencilerin olmaması ciddi bir faciayı önlemiş durumda.” dedi. Okul idarecileri, okulun onarım ihtiyacını defalarca bildirdiklerini belirtirken, geçici bir yama yapıldığını söyledi. Okul müdürü Ziver Deniz, olayı anlatarak, “Teneffüs anındaydı. Çocuklarımız dışarıda olsaydı büyük bir acı yaşayacaktık. Çocuklarımızı kış ayında dışarıya çıkarmıyor, teneffüslerde içerde kalmalarını sağlıyoruz.” açıklamasını yaptı. Deniz, daha önce yetkililere tedbirlerin alınması için yazıyla bildirdiklerini anlatarak, "Yazışmalar sonunda geldiler birkaç yer onarıldı, 6 –7 metrekare alan saçla döşedi.” diye konuştu.
Okulun çatısının uçtuğunu duyan öğrenci velileri okula akın ederken, bazı veliler öğrencisini eve götürdü. Bazı veliler ise okulun yanına hiçbir yetkilinin gelmemesine tepki gösterdi. İlköğretim okulunda eğitim-öğretim gören bin 80 öğrenci bulunuyor. İkili öğretim olması nedeniyle okulda yaklaşık 600 öğrenci bulunuyordu.
Fırtına sebebiyle ilçe genelinde elektrik kesintileri de yaşandı.
Yorumlar
0 yorum