Vatanını ve milletini seven insanların yetişmesinde en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü vurgulayan Sarı, öğretmenlerden devletin temsilcileri olduklarını unutmamalarını istedi.
“Öncelikle Mardin’de eğitimden sorumlu kişiler olarak görevimizin 15 Temmuz gecesinde birçok şehit verilerek bize emanet edilen bu vatanı daha iyi koruyabilecek, daha çok sevebilecek, daha iyi yerlere getirebilecek bireyler yetiştirebilmektir.” diyen Sarı, müdürlerin okullardaki en yetkili isim olduğunu, bir lider olarak okulun yönetimi, öğretmenlerin çalışmalarını yakından takip etmeleri gerektiğini söyledi.
Müdürlerden bütün öğretmenlere değer vermelerini isteyen Sarı, "Öğretmenlerden azami verim alabilmek adına birebir toplantılar düzenleyip, eğitim öğretimin daha başarılı olabilmesi için birlik içinde bir takım halinde çalışmaları gerektiğini dile getirdi. Okullarda fiziki olumsuzlukların giderilmesi hususunda birçok onarımın yapıldığını, ders kitabı ve öğretmen ihtiyacının büyük oranda karşılandığını, eğitim koşullarının daha iyi hale gelebilmesi için her türlü fedakarlığın yapıldığını yapmaya devam edeceklerini söyledi. Müdürlerden özellikle devamsızlık konusunda dikkatli olmalarını, öğrencilerin okullardan kopmamaları için farklı sosyal çalışmalar düzenlemeye özen göstermelerini ve 12 Martta yapılacak olan YGS sınavına yoğunlaşmalarını istedi."
Sarı, Yaptığı ziyaretlerde okulların genel durumları ve yaşanan sıkıntılar hakkında okul müdürlerinden tek tek bilgi alıp şimdiye kadar gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı bütün müdürlere teşekkür etti.
Yorumlar
0 yorum