TÜVTÜRK

Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri Kültür ve Sanat Festivali 10 Haziran’da düzenlenecek

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri Kültür ve Sanat Festivali yarın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

  • 09.06.2026 12:05
Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri Kültür ve Sanat Festivali 10 Haziran’da düzenlenecek

Festivalde, Türkiye’nin farklı şehirlerinde eğitim gören uluslararası Anadolu imam hatip liselerinden öğrenci ve öğretmenler yer alacak. Etkinlikte öğrencilerin kültürel birikimleri ve sanatsal yetenekleri çeşitli programlarla ziyaretçilere sunulacak. Program kapsamında fuaye alanında; "Hafıza Duvarı" kültür tanıtım stantları, program çeşitliliğini yansıtan tanıtım alanları, sanal gerçeklik ile şehir turları yer alacak. Ayrıca "Sanat Koridoru"nda öğrencilerin farklı ülkelerin kültürel ve sanatsal izlerini taşıyan eserleri sergilenecek.

Sahne programında kültürel gösteriler

Festivalin sahne bölümünde koro, orkestra, tiyatro, şiir, dans, halk oyunları ve film gösterimleri yer alacak. Endonezya’dan Balkanlara, Afrika’dan Kafkaslara uzanan geniş bir coğrafyanın kültürel unsurları sahne performanslarıyla izleyiciye aktarılacak.

Uluslararası Anadolu imam hatip liseleri

Türkiye'nin farklı coğrafyalardaki Müslüman topluluklarla kültürel bağını güçlendirmek, nitelikli din görevlisi yetiştirmek ve eğitim tecrübesini dünyaya aktarmak amacıyla uluslararası Anadolu imam hatip liseleri, 2006'da hayata geçirildi.

Bu okullarla Türkiye'den ve uluslararası öğrencilerin sosyokültürel açıdan kaynaşarak kardeşlik duyguların pekişmesi, din eğitimi ve öğretimi başta olmak üzere Müslüman ülke ve toplumların ihtiyaç duydukları farklı alanlarda insan kaynağı yetiştirilmesi, eğitim ve kültürel işbirliğinin güçlendirilmesi ile ülkeler arasındaki diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

 Türkiye'de 12 ildeki uluslararası Anadolu imam hatip liselerinden bugüne kadar 3 bin 285 yabancı uyruklu öğrenci mezun oldu. Bu okullarda ağırlıklı olarak Kosova, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Mısır, Filistin, Irak, İran, Bangladeş, Endonezya, Etiyopya, Kenya, Mali, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Tanzanya, Togo, Tayland ve Uganda gibi 94 ülkeden öğrenci bulunuyor.

İLKHA

Yorum Yaz