Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü denetim personelleri, tüketicilerin korunması ve piyasada haksız fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla kent merkezi ve ilçelerde denetim gerçekleştirdi.

2 bin 320 ürün fiyat etiketi yönünden incelendi

1-5 Kasım tarihleri arasında 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 43 firmada 2 bin 320 ürün denetlendi. Fiyat etiketi, kasa-raf uyuşmazlığı ve benzeri konularda yapılan kontrollerde tespit edilen aykırılıklar nedeniyle toplam 198 bin 650 TL idari para cezası uygulandı.

Haksız fiyat artışı denetimleri Bakanlığa gönderildi

Haksız fiyat artışı kapsamında ise 12 firmada 60 ürün incelendi. Bu denetimlerde elde edilen tespitler, değerlendirilmek üzere Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna gönderildi.

Tüketiciler şikâyetlerini bildirebilecek

Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü, tüketicilerin şikâyetlerini Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, CİMER, e-Devlet üzerinden Haksız Fiyat Artışı Şikâyeti Bildirimi Sistemi ve [email protected] e-posta adresi aracılığıyla iletebileceğini bildirdi.

Vatandaşlar ayrıca 0222 230 05 15 numaralı telefondan Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğüne ulaşabilecek.