matesis
dedas

Esnafa hibe desteği ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Hangi bankaya yatırılacak? Ne kadar ödeme yapılacak?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hibe desteğine başvuran esnafa ödemelerin bugün itibari ile başlandığını açıkladı. Peki, esnafa ne kadar ödeme yapılacak? Esnafa hibe desteği ödemeleri ne zaman yapılacak? Hangi banka hesabına yatırılacak? İşte detaylar...
  • 10.06.2021 10:39
Esnafa hibe desteği ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Hangi bankaya yatırılacak? Ne kadar ödeme yapılacak?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hibe desteğine başvuran esnafımıza ödemelere başlıyoruz" dedi.

Esnafa hibe desteği ödemeleri yarın başlıyor

ESNAFA HİBE DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Muş, esnaflara, iki ayrı grup halinde 3 bin Lira ve 5 bin Lira olarak yapılacak hibe desteği ödemesinin, başvuru sıralaması dikkate alınarak gerçekleştirileceğini belirtti.

HANGİ BANKA HESABINA YATIRILACAK?

Bakan Muş, ödemelerin, esnafın başvuru sırasında Ticaret Bakanlığı'na bildirdiği banka hesaplarına yapılacağını belirtti.

TOPLAM NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Hibe desteği kapsamında 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara, toplam 4 milyar 622 milyon liralık ödeme yapılacak.

5 BİN TL HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Esnaflarımıza yönelik yeni bir destek programının projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işlerine ara vermek zorunda kalan esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Sayıları 235 bine ulaşan ilk grupta yer alan işletmelere 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

Köy ve Mahalle Muhtarı Maaşları Ne Kadar? 2021 Muhtar Aylığı Kaç Lira?

3 BİN TL HİBE DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, seyyar satıcılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, bakırcılar, ayakkabılar, tuhafiyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan, lokantalar, terziler dahildir. Bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

İLKHA

Yorum Yaz