matesis
dedas

Ev, araba almak isteyenlere kötü haber!

Asgari ücretin 17 bin 2 TL'ye yükseltilmesinin ardından Özgür Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden bir takipçisinin sorusuna yanıt verdi. Tek kelimelik o yanıt gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi.
  • 01.01.2024 09:54
Ev, araba almak isteyenlere kötü haber!

Türkiye, 2024'e adım attı ve net asgari ücret 17,002 TL olarak belirlendi. Ancak bu artış, ay sonunu zor getiren vatandaşlar için yeni zorlukları da beraberinde getirdi.

Image description

2023'ün son gününde, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım oldukça dikkat çekti ve gündemde yer buldu. Bir kullanıcı, “Özgür hocam asgari ücretle hiçbir zaman bir evimiz bir arabamız olmayacak değil mi biraz da gerçekleri konuşalım” şeklinde bir paylaşımda bulundu. Demirtaş ise sadece "Olmayacak" diye tek bir kelimeyle yanıt verdi.

 

Image description

Bu tek kelime, 2023'ün son bombası olarak yorumlandı ve asgari ücretliler için umutsuz bir tablo ortaya çıkardı.

 

YENİ YIL ZAMLARIDA BERABERİNDE GETİRDİ

Yeni yıla girilirken artan zamlar, vatandaşların sevinçle karşılamak istediği yılbaşı coşkusunu gölgeledi. Marketlerdeki fiyat etiketlerindeki değişiklikler dikkat çekmeye başladı bile. Benzin, otoyol ve köprü ücretlerine ek zamların yanı sıra yemek ve ulaşım bedellerinde artışlar ile trafik cezalarında yeni zamlar söz konusu oldu.

2024'e, bu zamların sırtında giren vatandaşlar için 2025'in de benzer bir seyirde olacağı öngörülüyor. 2023'te ay sonunu zor getiren vatandaşlar için 2024'te pek bir değişiklik olmayacak gibi görünüyor.

 

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz