matesis
dedas

Mardin'in Organik ve Doğal Damak Tadı Olmak için açıldı: Lordoğal

Mardin'in Doğal Köy ürünlerinde ilk ulusal marka zinciri olan yöresel organik ve doğal köy ürünleri marketi Lordoğal açıldı.
  • 27.09.2021 13:40
Mardin'in Organik ve Doğal Damak Tadı Olmak için açıldı: Lordoğal

Mardinli girişimci tarafından açılan ve Türkiye'nin farklı bölgelerine özgü yöresel ürünlerin satışının yapıldığı Lordoğal açıldı.

Köy ürünlerinin aracısız, taze ve güvenilir olarak satışa sunulacağı Lordoğal'ın Açılış törenine kamu kurum, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmalarından sonra iş yeri sahiplerine bereketli hayırlı kazançlar dilenerek iş yerinin kurdele açılışı yapıldı.

DOĞAL ÜRÜNLER

Açılışa katılan girişmci “Böyle bir pazarı hayal ediyorduk ve vatandaşlarımızın da desteğiyle şükürler olsun açtık. Burada bulunan her bir ürün doğal ve direkt olarak üreticiden tüketiciye ulaşıyor. Uzun yıllar yöresel ve doğal ürün işi içindeyiz. Yöresel ürünlerin satışında müşterilerimizden ve sokaktaki vatandaşın beklentisi genellikle pakete girmemiş doğal ve organik ürünlerin olduğunu tespit ettik. İnsanlar resmen fabrikasyon ürünlerden bıkmış durumda. Bizlerde gıda işiyle uğraşan kişiler olarak, vatandaşın bu beklentisine karşılık vermek adına Lordoğal yöreseli açma kararı aldık. Ürün yelpazemizde ürünlerin imalatında hiçbir şekilde kimyasal katkı maddesi olmayan bütün organik ve doğal köy ürünleri bulunuyor."dedi.

BÖLGESEL ÜRÜNLER DE SATIŞA ÇIKARILDI

Lordoğal'da aynı zamanda bölgenin doğal köy ürünleri ve kurutulmuş meyveleri de Mardinlilerin hizmetine sunulacak.

Yetiştiriciler tarafından taze olarak toplanan organik köy ürünleri fiyat bakımından da daha ucuz olduğu için tüketiciler tarafından daha fazla tercih edilecek.

Girişimcilerden Şerif Malgir açılışta yaptığı açıklamada, Lordoğal köy ürünlerinin Şanlıurfa’nnın Viranşehir ilçesinde yaklaşık 1 yıl öncesinde 4 girişimci tarafından kurulduğunu belirtti.

“Girişimcilerden biri ve bizi çok heyecanlandıran, bize güç veren Rukiye hanım, Alican bey ve İbrahim bey ile beraber bu girişimi gerçekleştirdik” diyen Malgir, şöyle dedi;

“Buradaki amacımız doğal ortamda yetişen ve doğal bir şekilde üretilebilen ürünleri köyden kent merkezlerine getirebilmenin telaşesi içerisinde olduk sürekli. 1 yıl önce Viranşehir'de biz bir şube ile başladık bu şube halihazırda yüzlerce emekçinin alın teri ile var kalabildi. Tandırda ekmek yapan kadınlar saç ekmeği yapan kadınlar kavurma yapan insanlar sucuk yapan insanlar çeşitli peynir ürünleri ile Karaca dağın eteklerinde ve çevresinde topladığımız sütler aynı zamanda sonrasında Bizim kendi kurduğumuz çiftliğimizden elde ettiğimiz sütlerle peynir üretiyoruz. Yine aynı şekilde günlük yapılan ve hiçbir katkı maddesi kullanılmayan yoğurtlarımız mevcut. Gördüğünüz ürünlerin yaklaşık yüzde seksenini kendimiz üretiyoruz, geriye kalan yüzde 20’lik kısmı da tedarik ediyoruz.

Tedarik kısımda örneğin Kars kaşarı Kars kaşarının mevcut koşulları ve hem de teknik koşulların biz halihazırda biz burada üretimini yapamadığımız için Kars merkezden getiriyoruz. Bizim amacımız burada elbette ki sağlıklı doğal ve temiz ürünleri insanlara ulaştırmak ve aynı zamanda ama misyonumuz ve vizyonumuz da belirttiğimiz insanlara bir istihdam alanı oluşturmak evinden çıkamayan kadınlara ekonomik alan oluşturma kaygısıyla bu alana girdik şu anda Mardin'de Türkiye geneli 4 şubemizin açılışını heyecanla yapmaktayız. Bu heyecan hem Mardin halkına doğal ürünleri ulaştırmak hem de Lordoğal'ın istihdam alanına daha da genişletmenin heyecandır. Biz halihazırda hem teknik hem de üretim aşamasında beraber çalıştığımız 70 yakın insan var, bu insanların heyecanlarıyla ve doğal bir şekilde üretim yapmaları bizleri çok mutlu ediyor. Dileğimiz o ki bu doğal olmanın telaşesi sürdürebilir bir telaşe ve sürdürülebilir bir lezzetle, tatla daha geniş bir alana yaymaktır. Dileriz ki hepimiz başarılı olacağız.”

Lor peynirden yola çıktıklarını ve her türlü peynir, süt ve süt ürünlerinde olabildiğince doğal ve çeşit üretme çabasında olduklarını, temel amaçlarının da bunu yaygınlaştırmak olduğunu dile getiren Malgir, Ravza caddesinde açmış oldukları şubenin Mardin halkına hayırlı olmasını diledi.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz