Tarım-ÜFE, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,99 azaldı. Endekste bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 7,03, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,93 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 30,64 artış gerçekleşti.
Sektörlerde düşüş görüldü
Sektörler bazında eylül ayında bir önceki aya göre tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde yüzde 1,66, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 2,75, balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde ise yüzde 9,93 azalış kaydedildi.
Ana gruplar incelendiğinde, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 0,03, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 1 artış yaşanırken, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 8,37 azalış gerçekleşti.
Yıllık artışta sebze grubu öne çıktı
Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup, yüzde 61,07 artışla sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular oldu.
Aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup ise yüzde 14,69 azalışla tropikal ve subtropikal meyveler olarak kayıtlara geçti.
Yorumlar
0 yorum