tatlidede

Yerel seçim sonrası dolarda düşüş

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından piyasalarda oluşan hareketlilik, dikkatleri ekonomiye çevirdi.
  • 03.04.2024 13:13
Yerel seçim sonrası dolarda düşüş

AK Parti'nin 'kale' olarak nitelendirilen birçok il ve ilçeyi kaybetmesi, ekonomik politikalarda nasıl bir değişiklik olacağına dair soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Yerel seçim sonrası dolar/TL kuru üzerindeki baskı devam ediyor. 1 Nisan Pazartesi günü 32,43 seviyelerinde başlayan dolar/TL kuru, gün içerisinde 32 TL'nin altına gerileyerek 32,24 TL civarında kapandı.

TL'de değerlenme beklemek şaşırtıcı değil

Eski Merkez Bankası baş ekonomisti Hakan Kara, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada doların düşüşüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kara, “Dolar kurunun bu hareketine anlam vermek için piyasadaki haber akışını inceledim ama belirgin bir neden bulamadım. TL'de değerlenme beklemek şaşırtıcı değil, ancak neden bu hareketin tam 14:40'ta başladığını anlayamadım.” dedi.

Türk Lirası'nın önceki aylara göre "çok daha iyi performans gösterecek"

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs da Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikalarının devam etmesi halinde sermaye girişinin tekrar başlaması için yeterli olacağını belirtti. Goldman Sachs, Türk Lirası'nın önceki aylara göre "çok daha iyi performans göstereceğini" ifade etti.

Merkez Bankası'nın 2024 Mart ayı araştırmalarına göre, yıl sonu dolar kuru beklentisi 40.02 TL seviyesindeyken, son araştırmalarla bu beklentinin 40.53 TL seviyesine gerilediği görüldü.

Yerel seçim sonrası piyasalardaki bu hareketlilik ve doların düşüşü, ekonomi politikaları ve yatırımcıların beklentileri doğrultusunda şekillenmeye devam ediyor.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz