tatlidede

1,4 milyon kişi katilin hedefinde!

İşgalci İsrail, Gazzeliler için “güvenli bölge” ilan ettiği güney bölgesini havadan vururken, şimdi de karadan işgal ederek nüfusu buradan çıkmaya zorluyor.
  • 14.02.2024 10:10
1,4 milyon kişi katilin hedefinde!

Refah’ta 1 milyon 400 bin civarında sivilin sıkıştığı tahmin edilirken uluslararası toplum, işgalci İsrail’i Refah’a yönelik kapsamlı bir saldırının yeni ve büyük bir trajediye neden olacağı konusunda uyarmakla yetiniyor!

REFAH’TA 1,4 MİLYON SİVİL SIKIŞTI

İşgalci İsrail'e ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın Gazze tarafında bulunan sınır duvarına düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Hedef alınan duvar, Gazze’den Mısır tarafına seyahat edecek yolcuların, pasaport işlemleri için Filistin salonuna geçmeden önce toplandıkları alanın bitişiğinde yer alıyor. Gazze’ye yönelik saldırılarında 30 bine yakın Filistinliyi şehit eden işgalci İsrail, bölgenin kuzey ve orta kesimlerindeki nüfusun büyük bölümünü, Mısır sınırındaki Refah kentine yığılmaya zorladı. İşgalci İsrail, saldırılar boyunca kuzeydekiler için “güvenli bölge” ilan ettiği güney bölgesini havadan vururken şimdi de karadan işgal etmeyi ve nüfusu buradan çıkmaya zorlamayı planlıyor. Refah’ta 1 milyon 400 bin civarında sivilin sıkıştığı tahmin ediliyor. Uluslararası toplum, işgalci İsrail’i, Refah’a yönelik kapsamlı bir saldırının yeni ve büyük bir trajediye neden olacağı konusunda uyarıyor.

130 GÜNDÜR SÜREN KATLİAMDA ŞEHİT SAYISI 28 BİN 473’E ÇIKTI

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 130 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi. Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 133 kişinin daha şehit edildiğini, 162 kişinin de yaralandığını aktardı. Gazze’deki toplam can kaybının 28 bin 473’e, yaralı sayısının da 68 bin 146’ya ulaştığını belirten Kudra, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında şehitlerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını bildirdi.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz