tatlidede

2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar oldu? Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Türkiye'de milyonlarca emekli Ramazan Bayramı için verilecek olan ikramiye için geri sayıma başladı. Bilindiği üzere emekliler her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde biner liralık ikramiye alıyor. Ramazan Bayramına kısa bir süre kala emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak, emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu soruları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Konuya ilişkin açıklama geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılırken, emekli ikramiyelerinin bu yıl zamlı olarak hesaplara yatacağı belirtildi. Peki, 2021 Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu, zam geldi mi? İşte emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak sorusunun yanıtı ve detaylar...
  • 28.04.2021 00:27
2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar oldu? Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ile ilgili detaylar ve bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı emekliler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. İşte ödemelere ilişkin bilinmesi gerekenler…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı ikramiyesinin mayıs ayının ilk haftasında hesaplara yatacağını belirtti. Buna göre 3 Mayıs – 7 Mayıs arasında ikramiyelerin ödenmesi bekleniyor. Ayrıca Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ile ilgili de müjdeyi veren Erdoğan, temmuz ayının ortasında da Kurban Bayramı ikramiyelerinin yatırılacağını söyledi.

RAMAZAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli bayram ikramiyesi 1100 liraya çıkarıldı

Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan Bayramı’nda bin TL ve Kurban Bayramı’nda bin TL olmak üzere toplamda 2 bin TL ödeme yapılıyordu.

Bu yıl ise enflasyon oranında iyileştirme yapılacağı duyuruldu. Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Emekliye bayram ikramiyesi 1100 olarak kararname ile geçireceğiz.'' dedi. 

AK Parti MKYK toplantısı sonrası gazetecilerden gelen, ''Emeklilere bayram ikramiyesinin bin 500 lira gibi bir rakam konuşuluyor" soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle bir şey yok. Ben ne dedim? Bin + enflasyon. Büyük ihtimalle enflasyon 85 gibi oluyor, bunu inşallah 100'e tamamlayacak, inşallah bin 100 olarak yapacağız. Bunu da Meclis'e değil, bir kararname ile göndereceğiz. Vakit kaybetmeden süratle bayrama yetiştireceğiz' dedi.

Emekliler böylece Ramazan ve Kurban bayramında olmak üzere toplamda 2200 TL ikramiye alacak.

Editör: Mustafa Kardaş

Yorum Yaz