matesis
dedas

25 hektar ormanlık alanını yok eden yangının sebebi araştırılıyor

Mardin'de dün örtü yangını olarak çıkıp, ağaçlara sıçrayan yangında 25 hektar alanın zarar gördüğü belirlendi. Üç ayrı ilçede görünen yangınların çıkış sebebi araştırılırken, yetkililer sobataj ihtimali üzerinde durdukları da öğrenildi.
  • 14.08.2023 17:05
25 hektar ormanlık alanını yok eden yangının sebebi araştırılıyor

Artuklu ilçesinin kırsal Elmabahçe Mahallesi ile Mazıdağı'nın Kışlak ve Gümüşyuva mahalleleri arasındaki bölgede dün örtü yangını çıktı.

Yangın, kısa sürede büyüyerek ağaçlara sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye Diyarbakır ve Mardin Orman Bölge Müdürlükleri ile Mardin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına itfaiye ve orman müdürlüğü ekipleri karadan, jandarmaya ait helikopterler ise havadan müdahale etti.

Köylülerin de desteğiyle yangın, yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekiplerin yaptığı incelemede, yangının çıktığı bölgede 25 hektar alanın zarar gördüğü belirlendi. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, birbiri ardına farklı noktalarda görünen yangınların çıkış sebebi her yönüyle araştırılırken, güvenlik güçlerinin sabotaj ihtimalinin de olasılıkların içerisinde olduğunu, konunun bütün yönleriyle araştırıldığı kaydedildi.

Haber: Furkan Üründü

Mardin'deki yangında 25 hektar alan zarar gördü - Mardin HaberleriMardin'de Orman Yangını büyümeden söndürüldü - Mardin Söz

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz