matesis
dedas

3 Şirket SPK'dan Halka Arz Onayı Aldı!

Halka arzı planlanan 2022 şirketleri içerisinde bulunan üç şirket, SPK’dan halka arz onayı aldı. E
  • 02.06.2022 17:53
3 Şirket SPK'dan Halka Arz Onayı Aldı!

Europen Endüstri, Şeker GYO ve TapdiOksijen’in halka arzına onay verildi. Üç şirketin taslak izahnamesindeki verilen bilgilere göre halka arz detayları şöyle:

Europen Endüstri Halka Arz için Onay Aldı!

Europen Endüstri’nin halka açıklık oranı 33.780.000 lot payın hepsinin satılması durumunda %20,01 olarak belirlendi. 30 gün süreyle ise fiyat istikrarı planlanıyor ve oransal dağıtım yapacak.

Konsorsiyum liderleri ise Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. olacak. Halka arz edilecek paylar 16,25 TL’den 2 ve 3 haziran tarihlerinde satılacak.

Şeker GYO Halka Arz için SPK Onayı Aldı!

Haber Eko sitesinden alınan bilgiye göre Şeker GYO halka arzı ise eşit dağıtım şekliyle halka arz edilmesi planlanıyor. Halka arz büyüklüğüyse  223.727.703 TL olacak. 203.388.821 lot payın tamamının satılması halinde halka arz sonrası halka açıklık oranı %25 olacak.

30 gün fiyat istikrarının sağlanması planlanırken, “bakiye yüklenim” ile satın alınması planlanıyor. Fiyat istikrarı için kullanılacak fonun, brüt halka arz gelirinin yüzde 20’lik kısmından alınacak. Paylar 1,10 TL fiyatla 1 ve 2 Haziran tarihlerinde Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile satılacak.

Tapdi Oksijen Halka Arz Detayları

Tapdi Oksijen izahname bilgilerinde değişiklik yaparak yeniden SPK başvurusunda bulundu. Haziran ayında halka arzı planlanan Tapdi Oksijen’in dağıtım yöntemiyse eşit olacak. 28.000.000 lot payın dağıtımıyla beraber halka açıklık oranı ise %21,87 olacak. 30 gün sürecek fiyat istikrarı planlanıyor.

Fiyat istikrarı için kullanılacak fon ise brüt halkın arz gelirinin yüzde 20’lik kısmından alınacak. Tapdi Oksijen’in halka arz gelirinin kullanım alanları ise şimdiden belirlendi.

  • Hastane ruhsatı satın almak, uygun yer seçimi ile bu ruhsatın yeni hastaneye dönüştürülmesi; hizmet çeşitliliğini artırmaya yönelik yatırımların finansmanı(%40)
  • Yaşlı sağlığı bakımı turizmi, araştırma laboratuvarları kurmak ve aşı üretim tesisleri kurma yatırımlarının finansmanı(%20)
  • Güneş enerjisi elektrik üretme yatırımı(%20)
  • İşletme sermayesindeki yapının güçlendirilmesi (%20)

Kaynak

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz