matesis
dedas

ABD'li öğrencilere Mardin'den destek

ABD’de bulunan üniversitelerde İsrail'in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösteren öğrenci ve akademisyenlere yapılan baskılara Mardin’de üniversite öğrencilerinden tepki geldi.
  • 26.04.2024 15:31
ABD'li öğrencilere Mardin'den destek

Mardin Artuklu Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından, ABD’de Gazze’ye destek için yürüyüş yapan öğrencilere ve akademisyenlere karşı uygulanan polis şiddetini protesto etmek ve baskılara maruz kalan öğrencilere ve akademisyenlere destek olmak için üniversite kampüsünde bir açıklama ve yürüyüş düzenlendi.

Etkinliğe yürüyüşe Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, sivil toplum temsilcileri, üniversite yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ABD başta olmak üzere dünya genelinde Gazze'deki katliamı protesto eden öğrencilerin yanında olduklarını söyleyen Öğrenci Toplulukları Temsilcisi öğrenciler tarafından aşağıdaki açıklama yapıldı.

Programda konuşan İslami İlimler Fakültesi Öğrencisi Kasım Ergül, şu ifadelere yer verdi:

"Öğrenciler gür sesleriyle : "Üniversite yönetiminin korkakça tehditlerine ve bariz gözdağına boyun eğmeyi reddediyoruz. Barışçıl protestolara devam edeceğiz" demektedirler

Siyonizm, elindeki ağır silahların yanında üniversitelerde elinde bulundurduğu tehlikeli anlayış nedeniyle de dünyanın en yıkıcı zihniyeti olduğunu bir kez daha açıkça göstermiştir.

Akademinin/bilimin, üniversitelerin siyonist hegemonyadan, baskıdan ve korkudan kurtulması için ABD’deki öğrencilerin duruşu anlamlıdır.

Öğrencilerin bu duruşu binlerce akademisyeni de kenetlemiş ve Siyonist akademiye/üniversitelere karşı bir boykotu doğurmuştur."

Image description

Image description

Image description

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz