matesis
dedas

Abdullah Öncel Kimdir? Twitter'da abdullahöncel istifa hastagı neden açıldı?

Abdullah Öncel kimdir? Twitterda abdullahöncel istifa hastagı neden açıldı?
  • 26.07.2021 16:22
Abdullah Öncel Kimdir? Twitter'da abdullahöncel istifa hastagı neden açıldı?

Abdullah Öncel kimdir? Neden twitter'da hastag oldu? İşte merak edilenler...

Abdullah Öncel Kimdir? Neden Twitter'da abdullahöncel istifa hastagı neden açıldı?

Abdullah Öncel, Şanlıurfa Barosu Başkanıdır. Twitter'da abdullahöncel istifa hastagının açılmasının sebebi tam olarak bilinmemekle beraber geçen yıl yani 11. ay olan Kasım 2020 yılında hakkında taciz davasından dolayı bir soruşturma açıldığı bilinmektedir. İşte 2020 Kasım ayında hakkında yayınlanan haberler ve atılan başlıklar...

ŞANLIURFA BARO BAŞKANI ABDULLAH ÖNCEL HAKKINDA TACİZ VE ŞANTAJ İDDİASIYLA SORUŞTURMA BAŞLATILDI (21.11.2020)

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel'in, uzun süre gönül ilişkisi yaşadığı stajyer avukat D.A.'yı, kendisinden ayrılması üzerine 100'e yakın hattan mesajlar atıp taciz ettiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu mesajlarda D.A.'yı stajını iptal etmekle tehdit ettiği belirlenen Öncel hakkında Türkiye Barolar Birliği (TBB) harekete geçti. Öncel için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Kişilerin huzur ve sükununu bozmak", "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek"ten suç duyurusunda bulunan D.A.'nın, dosyanın bir örneğini de TBB'ye gönderdiği öğrenildi.

ARAŞTIRILIP RAPOR HAZIRLANACAK

TBB yönetim kurulu, Öncel hakkındaki iddiaların Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) ve Avukat Hakları Merkezi tarafından incelenmesine karar verdi. Oy çokluğuyla alınan karara, Bursa Barosu'na kayıtlı TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asude Şenol'un karşı çıktığı öğrenildi. Yapılacak araştırma neticesinde hazırlanacak rapor, TBB Yönetim Kurulu'nun önüne gelecek. Bu kapsamda araştırma sonucuna göre atılacak adımlara ilişkin bir karar alınacağı ifade ediliyor. Öncel hakkında disiplin mekanizmasının işletilebileceği belirtiliyor.



MESAJLARI BEN ATMADIM

Yeni Şafak'ın haberine göre; Hakkında bulunan taciz ve şantaj iddiaları sonrası Baro Başkanı Abdullah Öncel basın açıklaması yapmıştı. Bir mesajında "Benim param çok, 100 kart aldım, engellesen de bunun önüne geçemezsin" dediği tespit edilen Öncel, iddiaların asılsız olduğunu savundu, D.A.'ya farklı numaralardan mesaj gönderen kişinin kendisi olmadığını ileri sürdü. Öncel, D.A.'nın suç duyurusu kapsamında savcılığa ifade verdiğini de kaydetti.

ŞANLIURFA BARO BAŞKANI ÖNCEL 'STAJYERİ 100 HATTAN TACİZ ETTİ' İDDİASINA YANIT VERDİ

Bir stajyeri 100 farklı hattan taciz ettiği ileri sürülen Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, "Yel değirmenleri her geçen gün artıyor, yandaş medyanın yürüttüğü operasyona karşı ayrıntılı basın açıklaması yapılacaktır" dedi.

Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberinde bir stajyeri 100 farklı hattan taciz ettiği ileri sürülen Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, kişisel Twitter hesabında bir paylaşımda bulundu.

"Yel değirmenleri her geçen gün artıyor" diyen Öncel, "Yandaş medyanın yürüttüğü operasyona karşı ayrıntılı basın açıklaması yapılacaktır" ifadesini kullandı.

​Haberde Öncel'le ilgili olarak şu iddialar ileri sürülüyordu:

"Evli ve 2 çocuk babası olan Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, iddialara göre baroya kayıtlı stajyer avukat D.A. ile uzun süreli gönül ilişkisi yaşadı. D.A., Mart 2019’da Öncel’e ayrılmak istediğini söyledi. Ne olduysa bundan sonra başladı. Israrcı olan Öncel farklı numaralardan D.A.’ya mesajlar attı. D.A. her seferinde bu numaraları engelledi. Ancak Öncel, bu süreçte 100’e yakın numara üzerinden tacizini sürdürdü. Öncel, D.A.’ya gönderdiği bir mesajında, 'Benim param çok, 100 kart aldım, engellesen de bunun önüne geçemezsin' dedi.

'Açmazsan stajın iptal'

Söz konusu mesajlara göre Öncel, evine kimlerin gelip gittiğine kadar D.A.’nın özel hayatını adım adım takip etti. D.A. evini değiştirse de Öncel’in tacizinden kurtulamadı. Öncel attığı mesajlarda küfür ve hakaretler savurduğu D.A.’yı stajıyla da tehdit etti. Bir mesajında 'Sizin tüm yaptıklarınıza rağmen staj dosyanızı iptal etmemiştim. Ama bugün yaptığınız bardağı gerçekten taşırdı' diyen Öncel farklı bir numaradan attığı mesajda ise 'D. Hanım telefona cevap verin, ona göre stajınızı iptal edeceğim. Staj iptal olursa bir daha bir yere başvuramazsın' ifadelerini kullandı.

Adı listeden çıkarıldı

Hakaret ve tehditlerden usanan kadın, Öncel’e 'Savcılığa veriyorum telefonumu, adliyedeyim. Artık seninle devlet uğraşsın, ben tükendim' diye mesaj atmış. Öncel 'Ne yaparsan yap' karşılığını verince D.A., 'Tarihte ilk defa cezaevine giren baro başkanı olacaksın' mesajını göndermiş. Öncel baronun resmi Twitter hesabından D.A.’yı engelledi.

Staj sürecinde alması gereken zorunlu eğitim D.A.’ya bildirilmedi. Adı stajyer avukat listesinde yer almayan D.A., 'Şanlıurfa Barosu Staj Eğitim Kurulu' adıyla oluşturulan WhatsApp grubuna da dahil edilmedi.

Öncel’e suç duyurusu

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel’in tehdit ve hakaretlerinden kurtulamayan D.A., Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na 'Kişilerin huzur ve sükununu bozma', 'İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlarından suç duyurusunda bulundu. 

Öncel hakkında ayrıca uzaklaştırma kararı verilmesini de talep eden D.A., şunları kaydetti: (..) farklı numaralardan arayıp, huzursuzluk yaratarak ruhsal dinginliğimi bozmaktadır. (..) görevinin verdiği nüfuz sayesinde kendisine makamından dolayı sert müdahalede bulunamadığımı bildiğinden, beni rahatlıkla arayabilmekte, özgürlük alanlarıma, düşünce, kanaat ve davranışlarıma dilediği gibi müdahale etmektedir. (..)”

Yorum Yaz