Ahmet Türk, Fethullah Gülen ile görüşecek mi ?
ABD'deki temaslarını tamamlayarak yurda dönen Başbakan Erdoğan'ın ardından Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, çözüm süreciyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere ABD'ye hareket ediyor.
BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür’ün de eşlik edeceği Mardin Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, ABD’de çözüm süreci ile ilgili hükümet çevreleri, senatörler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelecek.
Gezi ile ilgili bilgi veren Nazmi Gür, bugün başlayıp 24 Mayıs’ta sona erecek olan temasları kapsamında ağırlıklı olarak Washington’ta görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.
Gazetecilerin ABD ziyareti sırasında daha çnce gündeme getirilen Fethullah Gülen ile görüşme yapılacak mı şeklindeki soru üzerine Nazmi Gür şöyle konuştu:
“Hükümet çevreleri, senatörler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerle görüşmeler gerçekleştireceğiz. Başlatılan çözüm süreci ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Her yıl BDP ve DTK Eş başkanları ile gerçekleştirdiğimiz bir ziyaretti. Ancak, bu yıl diğer eş başkanlarının programlarının yoğun olması nedeniyle sadece Ahmet bey ile gidiyoruz.”
Nazmi Gür, temasları kapsamında daha önce gündeme getirilen Fettullah Gülen ile görüşme olup olmayacağı ile ilgili soru üzerine ise, "Programlanmış bir görüşme yoktur. Öyle bir durum gündeme gelirse değerlendirilir" yanıtını verdi.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
1 yorumSayın Ahmet Türk koltuğunu korumak için herkesle görüşüyor. Burada yeni bir şey yok ki! Yarın hiç beklemediğiniz birisiyle de görüşebilir. Onun siyasetı budur. Mecliste Devlet Bahçeliyle el sıkışırken iki büklüm olmuştu. Her şeyi de ne çabuk unutuyoruz.