Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacağını deklere ettiği Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet Seçimleri için bütün siyasi partilerde hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, seçimlerde millletvekili adayı olmak görevinden ayrılan İl Başkanı Faruk Kılıç'ın yerine kimin seçileceği merak konusu oldu.
AK Parti'nin yeni dönem il başkanlığına talip olan isimler arasından tercihlerini oylayacak olan ilgili yönetim kademelerinde bulunan AK Partili üyeler, Bugün Saat 14:30'da il başkanlığı toplantı salonunda yapılmaya başlanan temayül yoklamasında oy kullanmaya başladı.
AK Parrti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı A.Vahap Alma'nın vekaleten yürütttüğü il başkanlığı görevi için adaylık başvurusu için süreç resmen başladı.
AK Parti İl Başkanlığı için alfabetik sıralamaya gre resmen başvuruda bulunan 16 AK Parti İl Başkan Adayının isimler şöyle sıralandı: Abdullah Tekin, Abdurahman Dağ, Ahmet Özkan, Ali Osman Tutlal, Çelebi Araz, Mahsum Aydın, Malik Ozkan, Mehmet Kamil Mungan, Mehmet Kaya, Mehmet Mahsun Işık, Nezir Yıldız, Olcay Sekizkardeş, Orhan Çeçen, Önder Duyan, Şeyhmus Sayat, Vahap Alma oldukları öğrenildi.
OY KULLANACAK ÜYELER
AK Parti Mardin İl Koordinatörü Batman Milletvekili Ziver Özdemir'in gözetiminde yapılması planlanan temayül yoklamasında; Üç Kademe İl Başkanları ve Yönetimleri, İl Disiplin ve Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri, Mevcut ve Geçmiş Dönem Milletvekilleri, Geçmiş Dönem İl Başkanları, Üç Kademe İlçe Başkanları, Merkez İlçe (Artuklu) Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanları Belediye Meclis Üyeleri temayül yoklamasında oy kullanmaya başladılar.
AK Parti İl Yönetimi'nden halen görev yapmakta olan 4 ismin mülakat için Ankara'ya davet edileceği, bu isimlerin dışından da isimleri bulunan ve göreve talip olan bazı isimlerin de mülakata davet edilebileceği edinilen bilgiler arasında
Yorumlar
8 yorumSayın önder duyan hakkediyor mardine çok faydası olmuştur daha başkan olmadan birçok yardımlarda bulunmuştur başkan olsa yardımları daha da yoğun bir şekilde artarak devam edecektir mardine mardinliye saygılarımla
İl başkanlığını sayın önder duyan hakkediyor mardine çok faydası olmuştur daha başkan olmadan birçok yardımlarda bulunmuştur başkan olsa yardımları daha da yoğun şekilde artarak mardine mardinliyle buluşturacaktır saygılarımla
Ben bir akp sevdalısı olurken bu parti başkanı ile vekiller beni çok soğuttu bu partiden bir güvenlik personeli olarak bizi zabıtaya bağlamasınlar diye ricada bulunduk iş istemedik zam istemedik çok ufak bir ricada bulunduk ama kala alınmadık bunlarmı yönetecek bizi düşündüm kendi kendine yazık çok yazık
Boşuna temayül yapmayın Başkan Mehmet Ali Dündar olacak
Abdurrahman DAĞ Dürüst ve tecrübe.
Yazık gerçekten çok yazık etiler bu partiye
boşu boşuna aday olup kendinizi rezil etmeyin.sizin diktatörlüğünüz 15 mayısta bitiyor
Desteğimiz Mahsun Aydın'a.<br>Dürüst ve dostunun dostudur.