matesis
dedas

Aktay: O yenilmez denilen kibirli azgınlar, Gazzeli yiğitlerin önünde paçavraya döndü

Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı Yasin Aktay, " Gazze bir tarafı ile hepimizin bağrını yakarken bir taraftan da bir yanımızı heyecanlandırdı. O yenilmez denilen kibirli azgınlar, Gazze'deki yiğitlerin önünde paçavraya döndü.
  • 31.10.2023 22:22
Aktay: O yenilmez denilen kibirli azgınlar, Gazzeli yiğitlerin önünde paçavraya döndü

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 6. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, "Kalbimiz Gazze" temasıyla düzenlendi.

"Kalbimiz Gazze" temasıyla Siirt'in Baykan ilçesinde "Gazze Hakkında Konuşmalıyız" adlı tiyatro gösterimiyle başlayan festival, 1-2 Kasım'da da Siirt Üniversitesi'nde gösteri ve söyleşilerle devam edecek.

"Kalbimiz Gazze" temasıyla başlayan filim festivaline Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı Yasin Aktay, Vali Kemal Kızılkaya, İhsan Süreyya Sırma, Rektör Nihat Şındak, HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, Ak Parti İl Başkanı Avukat Ekrem Olgaç, katılım gösterdi.

"O yenilmez denilen kibirli azgın güç Gazzeli yiğitlerin önünde paçavraya döndü"

"Kalbimiz Gazze" temasıyla düzenlenen festivalde konuşan Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı Yasin Aktay, " Gazze bir tarafı ile hepimizin bağrını yakarken bir taraftan da bir yanımızı heyecanlandırdı. O yenilmez denilen kibirli azgınlar, Gazze'deki yiğitlerin önünde paçavraya döndüğünü gördük. Bu olay bize umut, heyecan verdi. Orada bir israil istisnacılığı vardı, israil ne yaparsa yeridir, insan öldürür, olsun hakkıdır, kendini savunacak, israilin kendini savunma hakkı var. Kendini savunma hakkı adına dünyanın bütün ölçülerini yerin dibine geçirebilir." şeklinde bir algının oluşturulduğuna dikkat çekti.

"Katliamların hesabını soran kimse çıkmayınca Gazzeli yiğitler kendi göbek bağını kesti"

Aktay, "Yapılan katliamların hesabını soracak kimse çıkmadığı zaman Gazze'den çıkan yiğitler kendi göbek bağlarını kestiler. 'kimse yoksa bu dünyada biz varız dediler' işgalci bir güç olarak kendini savunma hakkını üstelik dünyanın bütün teknolojik gücünü ve öldürücü gücünü kullanarak kundaktaki, anne karnındaki bebekleri öldürecek ve buna kendini savunma hakkı denilecek. O kadar iki yüzlü, münafık bir dünya içerisinde yaşıyoruz ki, o münafık dünya, israilin kendini savunma hakkı diyerek o cinayetleri haklı görecek. Ona karşı dur diyen Filistinli yiğitler de terörist olacak. Biz buna itiraz ediyoruz, dünyanız buysa batsın dünyanız diyoruz. Batsın dünyanız demenin değişik yolu da var. Filim çevirerek, sanatınızı icra ederek te yapabilirsiniz." diye konuştu

"Bizler Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz"

30 Ekim günü işgal rejimi tarafından Türkiye ve Filistin dostluk hastanesine yapılan saldırıyı kınayan Vali Kemal Kızılkaya, "O saldırıyı lanetliyorum, israil sivillere yönelik saldırıları ile tam bir insanlık suçu işliyor. Batı dünyası da maalesef bunu sadece izliyor. Savaşın bir ahlakı, hukuku vardır. Sivilleri hedef almak hukuka sığmaz. israil'de kaç sivilin öldüğü bile şuana kadar açıklanmadı. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Bu yılki Filim festivalinin temasının da "Kalbimiz Gazze" olarak belirlenmesini çok anlamlı ve değerli buluyorum." ifadelerini kullandı.

"Tamamı Filistin'e, Gazze'ye, erdemli bir direnişe adanan ilk festival"

Bu yılki filim festivalini Gazze'de yaşanan katliam nedeniyle iptal etmeyi düşündüğünü ifade eden Yönetmen Baran Mayda, "Film festivalinin iptal edilmesi için aslında Yasin Aktay hocamızın yanına gittim ama Yasin hocam, biz Festivali durdurmayalım onlar savaşı durdursun dedi. Öyle yapacağımıza hiç kimsenin şimdiye kadar yapmadığı bir şey yapalım tamamı 'Filistin'e, Gazze'ye erdemli bir direnişe adanan bir festival olsun dedi.  Festivalin bütün mottosu 'Kalbimiz Gazze', pek keyifli haberler gelmese de festivalin arkasında durmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

3 Kasım Cuma günü saat 18:00'de Siirt'in Kurtalan ilçesinde yapılacak olan ödül töreni ve El Cezire imzalı iki Gazze belgeseli ile festivalin sona ereceği belirtildi.

İLKHA

Yorum Yaz