tatlidede

Almanya'dan resmi açıklama geldi: Vize başvurularında yeni dönem başlıyor

Schengen vizesi krizi Türk vatandaşları için gündemdeki yerini korurken, Alman Büyükelçiliği yetkilileri yeni bir sistem hazırlığında olduklarını söyledi. Almanya, iki aşamalı yeni bir randevu sistemine geçtiğini bugün resmen açıkladı. Yeni sistemle birlikte randevuları kolaylaştırmak için bekleme listesi yöntemi getirildi.
  • 06.03.2024 15:40
Almanya'dan resmi açıklama geldi: Vize başvurularında yeni dönem başlıyor

Başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden Schengen vizesine başvuran kişiler randevu için uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Schengen vizeleri için randevu tahsisinde yaşanan yoğunluk, vize randevularının karaborsaya düştüğü suçlamalarına yol açtı.

Son günlerde Almanya'nın başvurular için yeni bir sisteme geçeceği iddia edilmiş, geçtiğimiz günlerde Türk basınına konuşan Alman Büyükelçiliği yetkilileri yeni dönemin 18 Mart 2024'te başlayacağını söylemişti.

BAŞVURULAR İKİ AŞAMALI ŞEKİLDE YAPILACAK

Almanya vize başvurularında yeni bir dönemi resmen ilan etti. Almanya için Schengen vizesine başvurmak isteyen Türk vatandaşlarının artık iki aşamalı başvuru yapmaları gerekecek.

Image description

ÖNCE KAYIT OLUŞTURULACAK

Vize başvurusunda bulunmak için öncelikle Türkiye'deki Alman yurtdışı temsilciliklerinin internet sitesine kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kayıttan sonra randevular kronolojik sıraya göre verilecek.

Büyükelçilik yeni sisteme geçtiğini resmen duyurdu ve bu uygulamanın ücretsiz randevu arama ihtiyacını ortadan kaldırdığını açıkladı.

Randevudan sonraki süreç aynı olacak. Daha önce olduğu gibi, kayıt Alman hizmet sağlayıcısı iDATA üzerinden gerçekleşecek. Randevu bekleme listesine istenildiği zaman ücretsiz olarak eklenebilecek.. Ancak randevunun iDATA e-postasında teyit edilmesi halinde hizmet ücretinin 48 saat içinde ödenmesi gerekecek.

IDATA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Almanya'dan resmi açıklama geldi: Vize başvurularında yeni dönem başlıyor

iDATA web sitesinde Schengen uygulamalarındaki bir değişikliğe dikkat çekildi ve bu konuda bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, 18 Mart 2024 tarihinden itibaren randevuların sadece Türkiye'deki Alman yurtdışı temsilciliklerinin internet sitesindeki randevu sistemi üzerinden alınabileceği belirtildi.

Bugün (5 Mart 2024) itibariyle, vize başvurusunda bulunanlar Türkiye'deki Federal Dışişleri Bakanlığı'nın bekleme listesine kaydedilecek ve e-posta yoluyla bir onay alacak.

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz