tatlidede

Ankara'da ulaşıma zam yapılması bekleniyor

​Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, da yılbaşında itibaren toplu ulaşımda zam yapılmasının düşünüldüğünü açıkladı.
  • 26.12.2021 22:01
Ankara'da ulaşıma zam yapılması bekleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sürekli artan maliyetler nedeniyle fiyat artışı yapmanın kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Mevcut ekonomik şartlar ve gider maliyetlerindeki artışları göz önüne alındığında, toplu taşıma ücretinin 6,5 TL’nin üzerinde olması gerektiği savunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Tüm bu sebeplerle, hükümetin (Hazine ve Maliye Bakanlığı) belirlemiş olduğu yıllık yüzde 36 değerleme oranı dikkate alınarak, ortalama bir fiyat artışı düşünülmektedir. Yeni tarifeye göre tam bilet ücretinin 4.5 TL, öğrenci aylık abonman ücretinin azami biniş sayısı artırılarak 75 TL, indirimli öğrenci bilet ücretinin 2.5 TL, aktarma ücretlerinin ise bu tutarların yarısı kadar olarak belirlenerek 2022 yılı Ocak ayında uygulanmak üzere UKOME gündemine alınıp karara bağlanması düşünülmektedir.

Bununla birlikte, çevre ilçelere ulaşım sağlayan otobüsler için de merkeze uzaklık oranına göre, kilometre bazlı yeni bir fiyat düzenlemesi yapılacaktır."

İLKHA

Yorum Yaz