matesis
dedas

Batman Dicle Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır? Batman Dicle Kart'a İnternetten Bakiye Yükleme Mümkün mü?

Batman'da yaşayan vatandaşların günlük hayatlarında sıklıkla kullandıkları Batman Belediyesi'ne ait otobüslerde ücretler Dicle Kart ile yapılıyor. Dicle Kart kullanan vatandaşlar için Batman Belediyesi Dicle Kart bakiye sorgulama nasıl yapılır? Batman Dicle Kart'a internetten bakiye yükleme mümkün mü? sorularına cevap aradık. Dicle Kart hakkında bilgiler için detaylar haberimizde.
  • 14.05.2021 01:52
Batman Dicle Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır? Batman Dicle Kart'a İnternetten Bakiye Yükleme Mümkün mü?

Batman Dicle Kart Nedir?

Toplu Taşımada ekonomik, hızlı, pratik ve konforlu ulaşım için Dicle Akıllı Kart uygulamasını kullanan Batman Belediyesi, 2010 yılından beri bu hizmeti vermeye devam ediyor.

2010 yılının temmuz ayında bu uygulamayı başlatan Batman Belediyesi Başkanvekili Serhat Temel, Dicle Akıllı Kart Sistemine geçiş fikrinin 2010 yılının başından itibaren oluştuğunu belirterek, bu uygulama ile birlikte kentin toplu taşıma konusunda bir Master planın oluşturulmasına yönelik attıkları ilk ciddi adım olduğunu söyledi.

Yönetim olarak yaptıkları değerlendirmede toplu taşımada özellikle bilet konusunda bir sıkıntının yaşandığını tespit ettiklerini ifade eden Başkanvekili Temel, “Yolcular ile bizim belediye şoförleri arasında yaşanan günübirlik ve pratik uygulamalardaki sıkıntıları gidermek istedik. Yine son dönemlerde basına da yansıyan sahte bilet basımının önüne geçmek, bu anlamda toplu taşımayı daha pratik, daha hızlı ve konforlu hale getirmek amacıyla bu yönde düzenlemeye gittik. Bunun tanıtımı için buradayız” demiş, konuşmasının ardından Belediye İşletme ve İştirakler Müdürü ile bir firma yetkilisi toplantıya katılanlara kartı tanıtmıştı. Soru cevap şeklinde geçen toplantının sonunda Belediye Başkanvekili Serhat Temel ve toplantıya katılanlar belediye otobüslerinde ilk akıllı kart denemesi yapmıştı.

Batman Belediyesi Dicle Kart uygulamasının altyapısı Asis Elektronik firması tarafından destekleniyor.

Batman Dicle Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Batman Belediyesi Dicle Kart'ınızda kalan bakiyeyi Asis Elektronik'in web sitesi ve "akıllı bilet" isimli mobil uygulamadan öğrenebilirsiniz. Ayrıca uygulama içerisinde kartınızı "NFC" teknolojisi ile hızlıca okutup zamandan da tasarruf edebilirsiniz. "akıllı bilet" isimli mobil uygulamayı Android ve IOS tabanlı telefon ve tabletlerinize cihazlarınızın "App Store"larından "akıllı bilet" kelimelerini aratarak kolaylıkla indirebilirsiniz. Bu arada toplu taşıma kartlarına yüklenmesi zorunlu hale gelen "HES" Kodunuzu Dicle Kart'a hem web sitesi hem de mobil uygulama üzerinden tanımlayabilirsiniz.

Son olarak, Dicle Kart'ınızda kalan bakiyeyi Asis Elektronik'in web sitesi üzerinden sorgulayabilmek için öncelikle siteye üye olmak ve bir şifre sahibi olmak gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

Batman Dicle Kart'a İnternetten Bakiye Yükleme Mümkün mü?

Batman Belediyesi Dicle Kart'a şu an için internet bankacılığı üzerinden bakiye yüklemek maalesef mümkün değil. Konu ile ilgili bir değişiklik olması durumunda sizleri buradan bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Editör: Mustafa Kardaş

Yorum Yaz