tatlidede

Bayram ikramiyeleri 2021 ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı ikmayesi kaç TL?

Ramazan ayının ilk haftasını geride bırakmak üzereyiz. Ramazan bayramı ise çok uzakta değil. Siyasetteki gündem ise bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı... 2021 yılında bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Ramazan bayramı ikramiyesi ne kadar olacak?
  • 18.04.2021 22:16
Bayram ikramiyeleri 2021 ne zaman yatacak? Ramazan Bayramı ikmayesi kaç TL?

Emekli vatandaşlar Ramazan bayramı ikramiyesi için gün sayıyor. Siyasetin gündeminde ise bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı ve kaç TL olacağı var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK Üyelerini Kabulünde yaptığı konuşmada emekli ikramiyeleriyle ilgili müjdeyi vermişti.

BAYRAM İKRAMİYELERİ KİMLERE ÖDENİYOR?

Bayramdan önce yapılan ikramiye ödemeleri Türkiye'deki yaklaşık 13 milyon emekliyi ve vefat eden sigortalıların yakınlarını ilgilendiriyor. Ramazan Bayramı ikramiyeleri de bu gruptan olan insanlara yapılacak.

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı ikramiyesinin Mayıs ayının başında yatacağını açıkladı. Erdoğan "Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş ve bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan'daki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK KAÇ TL?

Bayram ikramiyeleri enflasyon oranı baz alınarak her geçen yıl artırılacak. Ancak enflasyon oranlarının ikramiyelere nasıl yansıtılacağı belirsizliğini koruyor. Bu doğrultuda üç formül hazırlanmış durumda.

  • Birinci formülde 6 ayda bir enflasyon artışının yansıtılması hedefleniyor.
  • İkinci formülde yıllık enflasyonun yansıtılması hedefleniyor.
  • Üçüncü formülde ise 2018 yılından bu yana meydana gelen enflasyonun ikramiyelere yansıtılması hedefleniyor.

Kararın ne olacağı henüz açıklanmadı. Ancak bayram ikramiyeleri bu üç formülden birisi ilave edilerek hesaplara yatırılacak.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz