tatlidede

Devletten 3 Ay Boyunca 1000 TL Yardım Ödemesi! E-Devlet'ten Başvuru Yapmadıysanız Hemen Yapın

Devlet tarafından Koronavirüs pandemisi nedeniyle pek çok sosyal yardım, hak sahiplerine ödenmeye devam ediyor. Henüz başvuru yapmamış vatandaşlar, E-Devlet üzerinden kolayca başvuru yaparak 3 ay boyunca 1000'er TL ödeme alabiliyorlar. Koronavirüs salgını nedeniyle kira ödemesi yapmak zorunda olan milyonlarca vatandaşa kira desteği müjdesi geldi! Kira desteği nedir, kimler nasıl alabilir? Detaylar haberimizde sizlerle...
  • 18.04.2021 21:57
Devletten 3 Ay Boyunca 1000 TL Yardım Ödemesi! E-Devlet'ten Başvuru Yapmadıysanız Hemen Yapın

İhtiyaç sahiplerine Devlet destekleri sağlanmaya tüm hızıyla devam ediyor. Pandemi sürecinde nakit ihtiyacı olan kişilere devlet desteği sağlanıyor. Gelir kaybı yaşayan kişiler için tam 3 ay boyunca her ay 1.000 TL ödeme gerçekleştiriliyor. Bir taraftan da kira yardımı ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Kira desteği olarak ödenen destekler büyük şehirlerde 750 TL olarak belirlenirken, geri kalan illerde 500 TL olarak ödenecek.

Yüzbinlerce ihtiyaç sahibi 3 ay boyunca her ay 1000 TL nakit desteği alabiliyor. Hesaplara aralıksız bir şekilde yatırılacak olan bu nakit ödemelerini almak için 30 Nisan tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor. Gelir kaybıyla karşılaşan ve ekonomik alanda sıkıntılar yaşayan vatandaşlar için tam 3 ay boyunca 1.000 TL nakit desteği verilecek. Bir taraftan da kira desteği olarak gerçekleştirilen destekler büyük illerde 750 TL olurken, geri kalan şehirlerde 500 TL olarak ödenecek.

Covid-19 salgınıyla mücadelenin devam ettiği bu günlerde bir taraftan da ekonomik sıkıntılar ön plana çıkmaya başladı. Ekonomik alanda ciddi olarak sıkıntılarla karşı karşıya kalan vatandaşlar için hükümet tarafından destekler geliyor.

Devletten Pandemi Desteği

Salgından en çok etkilenen kesimlere dikkat edildiği zaman ilk sırada esnafların bulunduğu verilecek desteklerin çoğalması hususunda da etkili oluyor. 30 Nisan'a kadar başvuruda bulunmayan vatandaşlar için süreç ertelendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından gerçekleştirilen açıklamalara dikkat edilecek olduğunda zaman gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinin beraberinde kira destekleri de gerçekleştirilecek. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlar rahat bir nefes alabilecek. Başvuru süreçleri e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilirken son başvuru tarihi 30 Nisan tarihine kadar ertelendi. 3 Ay boyunca sürecek olan bu desteklerde kira desteği olarak gerçekleştirilen yardımlar büyük şehirlerde 750 TL olurken, geri kalan şehirlerde 500 TL olarak ödenecek.

Kira Desteğine Başvuru!

Pandemi sebebiyle yaşanan bu zorlu dönemde hükümet tarafından gerçekleştirilen kira ve ciro kaybı destekleri için başvuru süreçleri e-Devlet kapısı üzerinden sürecek. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından gerçekleştirilen açıklamalar esnasında 3 ay boyunca 1.000 TL olarak destek sağlanacak. Bir taraftan da kira desteği olarak gerçekleştirilen bu destekler büyük şehirlerde 750 TL olarak ödenirken, geri kalan illerde 500 TL olarak ödenecek.

Kira Desteği Nedir? Kimler Alabilir?

Kira desteği başvurularında; hak sahibinin adı, soyadı, T.C. Kimlik Numarası, adresi, başvuru sahibine ait olan T.C. Ziraat Bankası vadesiz TL banka hesabı ve imzanın olması ve beraberinde vekalet ile gerçekleştirilen vekilin adı, soyadı T.C. Kimlik numarası ve imzasının eksiksiz bir şekilde bulunması gerekmektedir. Başvuru yapan kişiden T.C. Ziraat Bankası'na ait vadesiz TL hesap cüzdanı fotokopisi istenir ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. hesabı bulunmayan hak sahibi vatandaşlara ödeme gerçekleştirilmeyecektir.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kira desteği için başvuru kılavuzu ilan edildi. Kira desteği için yayınlanan kılavuz içerisinde, başvuru yeri ve şekli, hangi vatandaşların kira desteğinden yararlanabileceği ve ne kadar yardım yapılacağına dair bilgilere yer verildi.

Editör: Mustafa Kardaş

Yorumlar

Image
Yaşar Gül
22.06.2022 / 10:54

Onkoloji tedavisi görüyorum 4ögrencim var çalışahanım yok çok mağdurum çoğu medikal malzemelerim alamıyorum çok zorlanıyorum 2300 tevimin senetlerivar 4sen 2ay kaldı çok zordayım yardımlarına bekliyorum

Yorum Yaz