TÜVTÜRK

Bazı illerde 40 dereceyi aştı 

Batı bölgelerinde etkili olan çöl sıcakları alarm seviyesine ulaştı.

  • 21.07.2026 23:33
Bazı illerde 40 dereceyi aştı 

Türkiye’nin batısında başlayan çöl sıcaklarının özellikle Ege ve Akdeniz’de üç gün daha etkili olması bekleniyor. Sıcaklıklar bazı illerde kırk dereceyi aşarken Meteoroloji vatandaşları uyardı. Sıcak çarpma riskinin arttığı belirtiliyor. Yaşlılar ve kronik hastalar için özel tedbirler alındı.

Çöl sıcaklarının etkilediği bölgelerde orman yangınları riski de büyük ölçüde artıyor. İzmir ve Muğla gibi illerdeki ormanlık bölgelerde yangın söndürme ekipleri teyakkuzda bekletildi. Çiftçiler tarım alanlarındaki kayıplar konusunda endişeli.

Meteoroloji uzmanları, bu tür sıcak hava dalgalarının iklim değişikliğinin etkisiyle giderek daha sık ve daha şiddetli yaşanacağını belirtiyor. Yetkililer, vatandaşların öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları ve bol su tüketmeleri tavsiyesinde bulunuyor.

 

 

İLKHA

Yorum Yaz