tatlidede

BDP'nin Mardin Belediye Başkan adayı KADIN mı olacak

BDP Genel başkan yardımcısı Filiz Koçali, BDP'nin Mardin Belediye Başkan Adayının kadın olabileceğini söyledi
  • 05.10.2013 13:15
BDP'nin Mardin Belediye Başkan adayı KADIN mı olacak

BDPli Filiz Koçali, partilerinde yüzde 40 kadın kotası bulunduğunu ve bazı belediye başkanlıklarını sadece kadınlara açacaklarını söyledi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, partilerinde yüzde 40 kadın kotası bulunduğunu, bazı belediye başkanlıklarını sadece kadınlara açarak kotayı gerçekleştirmeye çalışacaklarını belirterek, "Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerinden birinde ya da ikisinde kadın aday göstereceğiz" dedi.


Koçali, gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerin çalışmalarına başladıklarını, seçim komisyonlarını oluşturduklarını ve eğilim yoklamaları yaptıklarını söyledi.

Adayların belirlenmesi için ön seçim yapacaklarını bildiren Koçali, ön seçim genelgesini hazırladıklarını, aday adaylıkları için başvuruları almaya başlamadıklarına bildirdi.

DOĞUDA BDP BATIDA HDP

Seçim komisyonunun yerel seçimlere ilişkin hazırlayacağı takvimin Merkez Yürütme Kurulunda (Myk) görüşülerek, karara bağlanacağını anlatan Koçali, "Yerel seçimlere bölgede BDP, batıda ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile gireceğiz. İlleri bölge ve batı diye ayırdık ama henüz il il isimlendirilmedi. HDP'deki yöneticiler ortak toplantılar yapacağız. Önümüzdeki günlerde seçim takvimimizi ve uygulayacağımız yöntemleri açıklayacağız" diye konuştu.

PARTİNİN KADIN KOTASI YÜZDE 40

BDP'de yüzde 40 kadın kotası olduğuna dikkati çeken Koçali, "Bazı belediye başkanlıklarını sadece kadınlara açarak kotayı gerçekleştirmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı. Kocali, kazanacaklarını düşündükleri Diyarbakır, Mardin ve Van illerinden birinde ya da ikisinde kadın aday göstereceklerini söyledi.

GÜÇLÜ BÖLGELERE KADIN ADAY

Kazanma ihtimallerinin güçlü olduğunu düşündükleri bazı il, ilçe ve belde belediye başkanlıkları için de belli oranda kadın aday göstereceklerini vurgulayan Koçali, bunların dışındaki yerlerde ise kadın ve erkek aday adaylarının ön seçimde yarışacaklarını aktardı.

ÇOK EŞLİLER ADAY OLAMAYACAK

Koçali, yerel seçimlerde kişilerin aday adayı olabilmesi için bazı ön koşulları bulunduğuna işaret ederek, "Türkiye'de çok eşlilik ne yazık ki var. Çok eşli olanlar, yerel seçimlerde partimizden aday olamayacak. Ayrıca, tüm erkek adaylar da partili kadınların süzgecinden geçecek. Cinsiyetçi olmayan, kadının özgürlük mücadelesini kavramış adayları tercih ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KADINA ŞİDDET UYGULAYANLARIN ŞANSI YOK

Aday belirleme komisyonundaki kadınların, adayları kadın bakışıyla da değerlendireceğini bildiren Koçali, "Biz, herkesin aday adaylığını eşit görmüyoruz. Herkesin aday adayı olma hakkı var ama bazıları hakkında da görüşlerimizi açıklarız. Aile içi dahil olmak üzere kadına yönelik her türlü şiddet kullananlar da partimizden aday olamayacak" dedi.

Yorumlar

Image
Merdin Qoser
11.10.2013 / 22:05

BDP Mardin'de kadın aday göstermemelidir,çünkü bölge halkı daha buna hazır değildir.Ayrıca adaylar imar rantına,yeşil alan yolsuzluğuna bulaşmamış kişilerden oluşmalı ve bu tip kişileri belediyelerden temizleyebilecek kabiliyete sahip olmalıdır,belediyeleri çetelerden,milletin arsasını yeşil alan yapıp sonradan ellerinden ucuza alıp imara açanlardan hesap sorabilecek birisi olmalıdır,Belediye meclis üyeleri adaylarınında hırsız,rüşvetçi vs. kişilerden olmamasına dikkat edilmelidir.Seçilmeden önce limonata satıp bugün ise trilyonluk mal sahibi olanlardan olmamalıdır,ve özellikle yeşil alan ve arsa meselelerine dikkat edilmelidir,Belediye meclis üyeleri de en az lise veya yüksekokul mezunu olmalıdır,Kısacası karakter sahibi bir bölge insanı olmalıdır...

Image
mardin
06.10.2013 / 17:32

bdp ,yine her zamn ki gibi hata yapmaya başmış şimdiden ,maden bu kadar kadına güveniyorsunuz,gidin antepe ,urfaya ,maraşa ,malatya ya gösterinde göreyim yok garanti yeri istoyorlar ,ama kusura bakmayın garanti olan bir çok yeri bu mantıkla kaybedeceksiniz....

Image
koser
06.10.2013 / 17:28

yazık en sonun bir çok yeri bdp ,akp ye hediye edecek nasıl bir mantık anlamakta zorluk çekiyorum ,kadınmış madem öyle yerelden kadın olsun ,dışardan getireceğiniz kadın var sayalım kazandınız burdaki halkı insanları soosyal kültürer anlayışı çözene kadar zaten bişey yapmadan süresi bitecek çok yanlış bir düşünce ,belediye başkanları bulunduğu yereli iyi tanıması lazım yoksa başarı çok zor ,umarım bu yanlıştan çabuk dönülür.....

Image
celil
06.10.2013 / 14:00

hayırlı uğrlu olsun ne diyelim,ama akp ye haırlı uğurlu olsun ....

Image
serkan
06.10.2013 / 13:59

ne diyelim ,hayırlı olsun ,ama şunu unutmayın akp kesin kazanır ,sonra ahvah edersiniz ama iş işten geçmiş olacak...

Image
ahmet
06.10.2013 / 13:56

mardin büyükşehir ,adayı kadın kesin gibi gözüküyor ,ama hata ilkdefa mardini alacaz ve onunda kadına verilmesi yanlış bir anlayış,bdp bı hatayı yapmamalı yaparsa ,şimdiden akp ye hayırlı olsun...

Image
Başka kişilerin ismiyle yorum yapmayın
06.10.2013 / 02:46

Başka şahısların ismiyle yorum yapmayınız lütfen

Image
Burhan
05.10.2013 / 23:12

BARANSEL BARAN iyi de kardeşim sizlerde namazla niyazla epey götürdüler.İnsan olsun olsun yeter.Allah adını kulanıp dini kullananların ne olduğunu gördük.

Image
ali taş
05.10.2013 / 20:38

ben bir bdp seçmeniyim ,sayın filiz koçali verdiğ idemeçte mardin adayyı kadın kesin gibi gözüküyor ,ama malesef üzülerek söylüyorum ,akp ye mardin şimdiden hayırl ıolsun ,arkadaş kadın belediye başkanlığı mardinde yapamaz ,buhata lardan dolayaüı bdp bir çok yeri kaybedecek ,ne diyelim madem onlar düşünmüyor bizede vız gelir zeten her yeri bozmışlar bu anlayış bdp yi zamanla bitirecek ama iş işten geçmiş olacak,yazık lar olsın b kadar bedele bu kadar emeğe ,başkalarının ağzına kendi elleriyle veriyorlar ,allah açıkına siz kime hizmet ediyorsunuz ,ben dahi bdp kadın koyarsa ,vermiyecem ve bulunduğum çevremide verdirmeyecem , yıllarca bdp ye verdiğim halde artık yeter bu çürük anlayış bitsin ....

Image
Yaser
05.10.2013 / 15:13

Tehdit ve şantaj altında oy kullanmak yerine her kes hür iradesiyle oy kullanmalı. Fakat çalışmalara şimdiden başlamışlar. Kimler sandık etrafında ortamı karıştıracak. Birileri sandık kurulunun dikkatini dağıtırken kimler oy kullanacakları gözetime alacak. Kimler hangi köyleri ve mahalleleri baskı altına alacak tespit edecekler. Devletimiz seçim güvenliğini sağlamalı. İhlal edenleri seçimden men etmeli.

Image
BARANSEL BARAN
05.10.2013 / 14:50

KADINA SIDDET,COK ESLI VS.ADAY GOSTERILMEMESI DOGRU KARAR AMA MERAK EDIYORUM DA NAMAZ KILAN DINDAR KISILER ADAY GOSTERILECEK MI...

Image
Omeri
05.10.2013 / 13:59

Filiz Koçalı gibi Kadınların hakkıyla, emeğiyle geldikleri görevlere ben sangı duyarım. Ama kadın olmaktan öteye önemli özelliklere sahip olmayan bir siyasetçi kadın konusunu bir sömürü aracı yapıyor. BDPli kadınlar ayni zaman erkek adayları da onaydan geçirecekler. ....

Yorum Yaz