tatlidede

Bekin: Yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyoruz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Araştırmacı-Yazar Doğan Bekin, Son günlerde yaşanan ve büyük tepkilere neden olan elektrik kesintileriyle ilgili yetkilileri sorumluluk almaya davet etti. Mardinli Yazar Bekin, Kızıltepe'nin kırsal mahallelerinde insanların elektriklerinin kesilerek cezalandırılmaya çalışıldığına işaret etti.
  • 22.05.2020 14:09
Bekin: Yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyoruz

İktidar partisi mensuplarının seçim meydanlarında politik çıkar uğruna bir manivela olarak kullanmakta oldukları elektrik sorununa hiç bir kalıcı çözüm getiremezken, ne yazık ki insanlar için artık içinden çıkılmaz bir kabusa dönüşmüş vaziyettedir.

Dünyada yaşanmakta olan COVID-19 pandemi nedeniyle bir çok ülke en önemli stratejik besin kaynağı olan buğday ve diğer hububat ürünlerin ihraçatını durdururken , Türkiye’de tarımın can damarını oluşturan mümbit Mesopotamya Ovası’nda yaşanmakta olan elektrik kesintisi sadece çiftçileri değil oradaki tüm vatandaşları da derinden etkilemeye devam etmektedir.

Hükümet, COVID-19 pandemi nedeniyle tüm yurt sathında sıkı önlemler alırken, bu durum özellikle esnaf, dargelirli gibi geniş bir kesimi ekonomik bakımdan büyük sıkıntılara sokmuş olmasına rağmen büyük fedakarlıkla ortaya konulan önlemlere harfiyen uymak suretiyle özverilerini fazlasıyla ortaya koymaktadırlar.

Bir yandan corona virüsünün hızla yayılmaması için caydırıcı tedbirler alınırken, diğer yandan Kızıltepe gibi nüfus yoğunluğunun yaşandığı bir yerde Kızıltepe Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi , Kızıltepe’deki köy ve kırsal mahallelerdeki elektriği süresiz kesme yoluna giderek insanları cezalandırmaya çalışmaktadır.

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi’nin sorumsuzca elekrik kesintisine giderek yüzbinlerce insanı cezalandırma yoluna gitmesinden dolayı bu mübarek Ramazan ayında ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nda temiz suya erişimin önüne de set çekilmiş olunuyor.

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi’nin bu sorumsuz uygulamasına son vermesi için yetkilileri bir an önce sorumluluk almaya ve bölgede yaşanmakta olan ve kangrenleşmeye yüz tutan elektik ve su sorununa kalıcı çözümler ortaya koymaya davet ediyoruz.

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi’nin insan sağlığını hiçe sayarak tek taraflı olarak uyguladığı elektrik kesintisinin durdurulması hiç şüphesiz muhtemel salgın hastalığının önünün de alınmasına vesile olacaktır.

COVID-19 ile olağanüstü bir durum yaşamakta olan insanları canından bezdiren elektrik kesintilerine son verilmesi ve yıllardan beri karabasan gibi üzerlerine çöken elektrik sorununa köklü çözüm getirilmesi artık kaçınılmazdır. Bu sorunun çözümü bugün değil de, ne zaman olabilir ki.

Kamuoyunun vicdanını yaralayan bu ilkel uygulamaya karşı hükümet yetkililerini sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla

Doğan Bekin

Yeniden Refah Partisi

Genel Başkan Yardımcısı

Yorumlar

Image
Halim Kaya
23.05.2020 / 19:24

Milletin anasını ağlattınız dedaş 1 bu sefer marsuda 2 su ücreti metreküpü 6.25 tam anlamıyla kazık bir şehirde yaşıyoruz ve bu elektrik sorununa kalıcı çözüm bulunmazsa üretim olmaz

Yorum Yaz