diorex
Dedas

Bem-Bir-Sen 100 ailenin Ramazan sevincine ortak oldu

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen İl Başkanlığı her yıl Ramazan ayında iftar programı yerine yetim ve yoksul ailelere dağıttığı 'Hediye kartı' uygulamasına bu yıl da devam ettirerek 100 ailenin sevincine ortak oldu.

  • 21.04.2022 12:13
Bem-Bir-Sen 100 ailenin Ramazan sevincine ortak oldu

Bem-Bir-Sen, yerli esnafa destek kapsamında ulusal firma zincirleri yerine yerel bir marketle anlaştı.

Yapılan yardımlar hakkında bir açıklama yapan sendika başkanı Ahmet Tulga, "Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik sıkıntılarla her geçen gün şartların ağırlaştığı bu süreçte toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygusunun canlanması amacıyla, yetim, yoksul ve çalışamayacak olan veya mağdur durumda kalan halkımıza bir nebze destek olmak için, 100 aileye yönelik bir yardım çalışması yaptık. Bu bereketli ayda, sevapların katlandığı, paylaştıkça çoğaldığı ve insanlığın madden ve manen zor günler geçirdiği bu günlerde, peygamberimizin (s.a.v.) buyurduğu üzere" Yarım hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyunuz." Hadisi şerifi gereğince bela ve musibetlerin def olması için hayır ve sadaka kültürünü yaygınlaştırması gereğine inanıyoruz.

Yönetim olarak, gıda kolisinin yanında, ihtiyaci olan ürünleri almalarının daha doğru olacağını düşündüğümüz için hediye kartını tercih ettik.

Yapılan bu yardımların ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmek içindir. 

İlimizde, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda yönetimimizce tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi yetim ve yoksul ailelere bu yılda yardım yaptığımızdan dolayı mutluluk ve huzur içindeyiz."dedi.

Yorum Yaz