tatlidede

Beyaz Eşya Almadan Önce Faydalı Tavsiyeler

Tamirinin ne kadar kolay olacağına, satış sonrası servis kalitesine ve yedek parça maliyetlerine önem veririm. Ayrıca, satın alma sürecinde satıcıdan aldığınız hizmet ve tavsiyelerin kalitesine ve bir şeyler ters gittiğinde muhtemelen karşılaşacağınız tutuma da büyük önem veriyorum.
  • 01.02.2023 12:53
Beyaz Eşya Almadan Önce Faydalı Tavsiyeler

Marka, garanti kapsamı içinde ve dışında, cihazın kalitesini, ne kadar tamir edilebilir olduğunu ve onarımların kalitesini belirleyecektir. Bazı markalar, doğrudan istihdam edilen mühendislerle iyi kurulmuş satış sonrası hizmetlere sahiptir. Diğerleri, düzensiz hizmetle sonuçlanabilecek, ilgisiz özel mühendis ağlarını kullanan üçüncü şahıslar tarafından yürütülen satış sonrası hizmetlere sahiptir. Azmcinar kalitesiyle tanışın. İstediğiniz ürünleri bulabilirsiniz.

Doğru araştırma yapın ve dikkate alınması gereken ve kaçınılması gereken markaların bir listesini yapın. Bir satış elemanından belirli özelliklere sahip bir cihaz istemeyin, çünkü size tüm özelliklere sahip bir cihaz sunulabilir ancak satın almamanız gereken bir markadan. Onlara karar verdiğiniz belirli markalarda ihtiyaç duyduğunuz özellikleri sorun.

Maliyet inkar edilemeyecek kadar önemli bir husustur ve pek çok kişinin "en iyiyi" satın almasını engelleyebilir, ancak düşük bir bütçeyle bile daha iyi bir üne sahip cihaz markaları arasından seçim yapabilir ve güvenilirliği veya tamir edilebilirliği zayıf olanlardan kaçınabilirsiniz. Herkes için diğerlerinden daha fazla önerilebilecek tek bir beyaz eşya markası yoktur. Hiçbiri mükemmel değil, hepsinin artıları ve eksileri var. Örneğin, beko beyaz eşya fiyatlarıaraştırması yaparken detayları göz önünde bulundurmalısınız.

Fiyat bir numaralı husussa, en ucuz fiyatları araştırın. Ancak iyi hizmete ve bir şeyler ters giderse tüketici haklarınıza daha saygılı bir tutuma değer veriyorsanız, o zaman sadece birkaç sterlin tasarruf etmek için bilinmeyen yerlerden veya kötü itibara sahip yerlerden satın almaktan kaçının.

Fiyatın bir gösterge olduğunu söylemek adil olsa da, bir cihazın kalitesini fiyata göre güvenilir bir şekilde yargılayamazsınız. Daha pahalı her zaman daha iyi anlamına gelse harika olurdu ama öyle değil ve sadece ev aletleri açısından değil. Aynı paraya (veya biraz daha fazlasına) daha az özellikli ve çok daha iyi bir model satın alırken, özelliklerle dolup taşan, ancak özellikle iyi yapılmamış bir üst model için çok para ödeyebilirsiniz. Buzdolabı almayı düşünüyorsanız, beko buzdolabı modelleri arasında istediğinizi bulabilirsiniz.

Farklı markalarla aldığınız garanti süreleri arasındaki fark, özellikle aralarında garanti dışında çok fazla bir fark yoksa, oyunun kurallarını değiştirebilir. Aletler genellikle sadece standart 1 yıllık garantiyle gelir ve bazıları 5 yıllık "Parça" garantisiyle gelir, ancak bunlar her zaman göründükleri kadar iyi değildir. Bazıları cihazlar hakkında çok az şey biliyor veya hiçbir şey bilmiyor.

Sadece onları satın alıyorlar ve gönderiyorlar. Birçoğu siparişinizi üreticiye iletecek ve teslim etmelerini sağlayacaktır. Diğer perakendeciler ev aletlerinde uzmanlaşmıştır veya gerçek tavsiyeler vermek için iyi eğitimli kişilerle dolu yüksek kaliteli cihaz bölümlerine sahiptir. Hangisinin sizin için en önemli olduğuna karar verin.

Yerli beyaz eşya için en iyi derece nedir?

Bazı cihazlar, A+++'dan G'ye kadar daha eski bir ölçek kullanır ve A+++ en verimli olanıdır. Genel olarak, cihazlar boyutlarına göre sınıflandırılır. Bu, aynı enerji derecesine sahip iki farklı boyuttaki cihazın farklı miktarlarda elektrik kullanabileceği anlamına gelir. F ve G en düşük enerji değerleri olduğundan, bu enerji sınıfına sahip buzdolaplarının kötü olacağını varsaymak kolay olacaktır.

 

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz