matesis
dedas

Çatı Yalıtım Membran İhtiyaçlarınız En Yüksek Kaliteyle Protan Turkey’de

Protan Turkey uluslararası standartlara uygun olacak şekilde çevreye dayalı inovatif çözümler denilince akla gelen ilk isimdir.
  • 16.09.2022 15:21
Çatı Yalıtım Membran İhtiyaçlarınız En Yüksek Kaliteyle Protan Turkey’de

Protan Turkey uluslararası standartlara uygun olacak şekilde çevreye dayalı inovatif çözümler denilince akla gelen ilk isimdir. Membran teknolojisindeki uzmanlığı sayesinde Protan sektörünün lider ismidir. Protan tüm çalışmalarını markanın sürdürülebilirliğinin ve yaygınlığının sağlanması temelinde şekillendirir. Kaliteli ve her tür çatıya yönelik çatı kaplama uygulamasında kullanılabilecek ürün çeşitliliğine sahip olan Protan Turkey’in çatı kaplama ürünleri geri dönüşümlü malzemeden üretilir ve düşük salınım sağlar. Yüksek kaliteli membran  ürünleri ile sektöründe standartları üst noktalara taşıyan Protan Turkey çatı yalıtım ve su yalıtım uygulamalarında sağladığı kalite ve konfor ile tanınmaktadır.

Yapılan başta su olmak üzere her tür dış etkenin neden olabileceği olumsuzluktan korunması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalara çatı kaplama, çatı yalıtım ya da çatı izolasyon denilir. Çatı yalıtım uygulamaları membran olarak da bilinen çatı izolasyon malzemeleri kullanılarak yapılır. Çatı izolasyon uygulamaları çatıların dolayısıyla yapıların sudan korunması, su sızıntılarının önlenmesi ve yapıların ömrünün uzatılmasının sağlanması amacıyla uygulanır.

Çatı yalıtım ve su yalıtım uygulamalarında kullanılan membran ürünleri su geçirmez özelliğe sahiptir. Yapıların temellerinin, dış cephelerinin ve çatılarının doğru şekilde yalıtıma tabi tutulması yapıların korunması noktasında atılan önemli bir adımdır.

Çatı Kaplama Deneyimli Uzmanlar Tarafından Yapılmalıdır

Protan Turkey tüm çatı tiplerinde kullanıma uygun özelliklerde ve yüksek kaliteye sahip membran ürünleri ile sektörünün ihtiyaçlarını karşılar. Protan Turkey ayrıca ihtiyaca özel çözümler üretme konusunda da bir dünya markasıdır. Dünya genelinde sağlam çatı ve membran çözümleri sunan Protan’ın sentetik membranları plastik ve elastomer hammaddelerden üretilir. Kimyasal özelliklerine bağlı olarak uzun ömürlü sentetik membranlar tek kat uygulanabilir. Ek yerleri ısıyla, kimyasal sıvıyla ya da benzer işlemlerle birleştirilebilir. Bu nedenle alev kaynağı kullanılması gerekmez. Sentetik membranlar rüzgar, UV ışınları gibi dış ortam koşullarına dayanıklı su izolasyon membranları olarak geniş kullanım alanına sahiptir.

Termoplastik malzemeler sentetik membran çeşitlerinden biridir. Isıl işlemden geçirilme yoluyla termoplastik malzemelerin yeniden işlenmesi mümkündür. Termoplastik malzemeler; PVC, FPO - TPO, HDPE ve ECB olarak sınıflandırılabilirler. Sentetik membranlar iklim koşullarına uygun ve UV dayanımlıdır. Ayrıca yüksek mekanik dayanıma ve elastikiyete sahiptir. Su sızdırmazlık, yüksek kaynak performansı, kolay uygulanabilirlik, delinme dayanımı, kolay tamirat, yüksek yangın dayanımı, uzun hizmet süresi ve bitki kökü dayanımı gibi farklı özellikleri de vardır.

Protan kalitesiyle üretilen sentetik membranlar el kaynak makinesi ya da otomatik kaynak makinesi kullanılarak farklı yöntemlerle kaynaklanabilir. Otomatik kaynak makinesi kullanılarak yapılan tek sıra kaynak çatı uygulamalarında, çift sıra kaynak ise tünel ve temel uygulamalarında kullanılır. Yüzey ve ek yeri kaynak kontrolü yapılması sırasında sinyal tabakası üzerinden gözle, mekanik olarak kontrol ve basınçlı havayla kaynak testi yöntemleri uygulanması mümkündür.

Doğru Membran Seçimleri İzolasyon Uygulamalarının Başarısını Artırabilir

PVC membranlar yaklaşık 40 yıllık uygulama geçmişine sahiptir. Betonarme teras çatılarda, bahçe ve otopark teraslarında, metro, demiryolu ve karayolu tünellerinde, gölet ve süs havuzlarında, membranlı hazır panellerde, hafif metal çatılarda, temel ve perde duvarlarında, içme ve kullanma suyu depolarında PVC membranlar kullanılabilir.

TPO olarak da anılan membran ürünleri termoplastik poliolefin membranlar, polipropilen ve etilen propilen kauçuğun birlikte polimerizasyonu sonucu elde edilir. Polimer esaslı bir su membranı olan TPO membranlar çatıdaki yaşlanma ömrü süresince kimyasal salınıma yol açmaz. Bu yüzden doğa ve çevre dostu malzeme olma özelliğine sahiptir.

TPO çatılardaki iklim koşullarına uygun bir malzemedir. Ayrıca düşük sıcaklıkta ve düşük hızda kaynaklanabilir. Membranlı hazır panellerde, hafif metal çatılarda, betonarme teras çatılarda, bahçe ve otopark teraslarında TPO membran ürünleri kullanılabilir.

Çatı izolasyonu uygulamaları yapıların ilk günkü kalitesini koruma ve dayanıklılığını destekleme noktasında önemli bir role sahiptir. Doğadan kaynaklanan çeşitli etkenlerin yapılara vermesi olası zararların engellenmesi izolasyon uygulamaları sayesinde mümkün olabilir. Çatı izolasyonu aynı zamanda rutubetten kaynaklanan terlemeler ile korozyondan korunma konusunda da önemli bir görev üstlenir.

Doğru yalıtım malzemelerinin kullanılmasıyla gerçekleştirilen su yalıtım uygulaması binaların taşıyıcı kısımlarındaki donatıların korozyona uğramasını ve taşıma kapasitesinin azalmasını önleme görevini üstlenir. Doğru uygulanan su yalıtımı rutubet ve nem gibi küf ve mantar oluşumuna neden olabilecek etkenler de ortadan kaldırılabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz