tatlidede

Diyarbakır’da 5 kayyımın görev yeri değişti

Diyarbakır’ın Kulp, Lice, Kocaköy, Eğil ve Hazro belediyelerine atanan kayyımların görev yeri değiştirildi.
  • 24.08.2023 15:54
Diyarbakır’da 5 kayyımın görev yeri değişti
İçişleri Bakanlığı'na bağlı kurumlar, vali yardımcılıkları ve kaymakamlıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan yeni atama kararı yapıldı. Bu atamalara göre; Diyarbakır Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet İzmir Urla’ya, Kocaköy Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Van İpekyolu’na, Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Erzurum Yakutiye’ye, Hazro Kaymakamı Salih Sak Çanakkale Ayvacık’a, Eğil Kaymakamı İdris Aslan Sivil toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına, Lice Kaymakamı Muhammed Evlice Çankırı Ilgaz Kaymakamlığına atandı.  

Bir diğer değişen atamalarda Diyarbakır vali yardımcılarında oldu. Diyarbakır Vali Yardımcısı Selim Çomaklı Sakarya Kaynarca’ya kaymakam olarak atandı. 

Yapılan atamalarda son değişiklik 

Diyarbakır Vali Yardımcılığı’na İlyas Öztürk ve Fatih Ayaz, Kulp Kaymakamlığı’na Burak Akeller, Hazro Kaymakamlığı’na Doğukan Koyuncu, Lice Kaymakamlığı’na Kerem Yenigün, Eğil Kaymakamlığı’na Volkan Hülür, Kocaköy Kaymakamlığı’na Yusuf Kaptanoğlu, Çüngüş Kaymakamlığı’na Gökhan Dolaş atandı.

Halkların Demokratik Partisi yönetiminde bulunan Kulp, Lice, Kocaköy, Eğil ve Hazro belediyelerine 2019’da kayyım atanmıştı. Belediyeler, 2019’dan bu ayan kayyımla yönetiliyor. 

 

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz