tatlidede

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm başladı

​Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk yıkım bugün başladı.
  • 19.11.2021 16:41
Diyarbakır'da kentsel dönüşüm başladı

Merkez Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi'nde 8 mahalleyi kapsayan 284'üncü sokakta bulunan 30 numaralı yapının yıkılmasıyla kentsel dönüşüm başladı. Çalışmanın ilk gününde mahallede bulunan 8 yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin fiyat ve kamuya devri konusunda anlaşmaya vardığı yapılar sırayla yıkılacak, görüşmelerin devam ettiği diğer yapılar da en kısa zamanda yıkılarak iki yıl içerisinde buranın modern yaşam alanlarına dönüştürülmesi amaçlanıyor.

İlk yıkım çalışmalarına Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, AK Parti İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir ile kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Projenin bundan sonraki aşamasının Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütüleceğini açıklayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, iki buçuk yıl önce bu iş için yola çıkarken projenin gerçekleşmesi büyük bir hayal olan bir proje olarak görüldüğünü ancak kısa zamanda atılan adımlarla bunu gerçeğe dönüştürmeyi başardıklarını ifade etti.

Eski Bağlar bölgesine yönelik kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi için iki buçuk yıl boyunca büyük çaba ortaya koyduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Bunun için gerçekleşemeyecek bir hayal diyen kesimler vardı. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle bu hayal çok şükür gerçeğe dönüştü. Kaynartepe'de başlayan ilk etabının iki yıl içerisinde tamamlanmasından sonra diğer mahallelere geçileceğini ifade ederek devletin hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceği bir özenle hareket ettiğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Projenin hayata geçirilmesi için iki buçuk yıl mücadele ettiklerini söyleyen Beyoğlu, "Eski Bağlar bölgesindeki yapıların çoğu sağlıksız. Hiçbir sosyal aktivite yapamıyoruz. Vatandaşımız bu şekilde yaşamayı hak etmiyor. Bunu değiştirmek için yoğun çaba gösterdik. Hayal denilen tarihi proje Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle gerçeğe dönüşüyor. Tarihi bir gün ve heyecan yaşıyoruz. Burası ilk etap. İnşallah ilk etap 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Devletimiz bu konuda tüm özeni gösteriyor. İnşallah etap etap giderek eski Bağlar'ın tamamı dönüştürülecek. Modern yapılar ve sosyal yaşam alanlarıyla vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltecek durumu getirilecek. Devletimiz güçlüdür. Vatandaşımızın bu konuda en küçük bir endişesi olmasın." şeklinde konuştu.

İLKHA

Yorum Yaz