tatlidede

Diyarbakır'ın fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek

  • 06.05.2022 13:35
Diyarbakır'ın fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek

DİYARBAKIR (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Diyarbakır'ın fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenleyecek.

AGD'den yapılan açıklamaya göre, yarın saat 16.30'da Ulu Cami'den Hz. Süleyman Camisi'ne doğru yapılacak "Fetih Yürüyüşü" ile başlayacak olan etkinlik, Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi meydanında AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan'ın katıldığı "Fetih Programı" ile devam edecek.

Programda, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumada dünya birincisi olan Ahmet Ebul Kasimi ile 8. Türkiye Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında ikinci olan Rıfat Ablay Kur'an-ı Kerim okuyacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, 7 Mayıs Cumartesi günü düzenleyecekleri programa herkesi davet etti.

İslam coğrafyasının önemli şehirlerinden Diyarbakır'ın fethi için bir araya geleceklerini belirten Turhan, "Pandemi sebebiyle bir süredir yüz yüze düzenleyemediğimiz 'Diyarbakır’ın Fethi' programını bu sene güzide şehrimiz Diyarbakır'da, kucaklaşarak gerçekleştirerek hasret gidereceğiz ve fethin manasını daha iyi anlamaya gayret edeceğiz." ifadesini kullandı.



AA

Yorum Yaz