tatlidede

Gazze Şeridi'nde sağlık krizi büyüyor!

Siyonist işgal rejiminin abluka ve yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan sağlık krizi nedeniyle, hamileler ve bebeklerin tehlikede olduğu belirtildi.
  • 10.11.2023 09:16
Gazze Şeridi'nde sağlık krizi büyüyor!

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, Gazze'de bulunan tesislerinde 4 bin 600 hamilenin bulunduğunu duyurdu.

Yazılı açıklamada, tesislerde 380 yeni doğmuş bebeğin olduğu, hamile ve bebekler için tıbbi bakıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Bombardımanlar, hasar gören ya da çalışmayan sağlık tesisleri, kitlesel düzeyde yerinden edilme, su ve elektrik kaynaklarının çökmesi, gıda ve ilaçlara erişimin kısıtlanması anne, yenidoğan ve çocuk sağlığı hizmetlerini ciddi şekilde sekteye uğratıyor.

18 hastane ve 45 birinci basamak sağlık merkezinin kapalı

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun raporuna göre, Gazze'de tahminen 50 bin hamile kadın bulunuyor ve her gün 180'den fazlası doğum yapıyor.

Bunların yüzde 15'inin hamilelik veya doğumla ilgili komplikasyonlar yaşaması ve ek tıbbi bakıma ihtiyaç duymasının muhtemel olduğu belirtiliyor.

Bu kadınlar, güvenli bir şekilde doğum yapmak ve yeni doğan bebeklerine bakmak için ihtiyaç duydukları acil obstetrik hizmetlere erişemiyor.

18 hastane ve 45 birinci basamak sağlık merkezinin kapalı olması nedeniyle bazı kadınlar sığınaklarda, evlerinde, moloz yığınları arasında sokaklarda ya da sağlık hizmetlerinin kötüleştiği, enfeksiyon ve tıbbi komplikasyon riskinin arttığı sağlık tesislerinde doğum yapıyor.

İLKHA

Yorum Yaz