matesis
dedas

Genel Sekreter Süzen'in yeni görev yeri Bursa oldu

Mardin'de üç yıla aşkın süredir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan Mülki İdare Amiri Murat Süzen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan2ın imzaladığı son kaymakamlar kararnamesi ile Bursa'nın Nilüfer Kaymakamı olarak atandı.
  • 24.08.2023 16:08
Genel Sekreter Süzen'in yeni görev yeri Bursa oldu

Mardin önceki dönem Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte Mardin'de göreve başlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri olarak görevlendirilen Mülki İdare Amiri Murat Süzen, son kararname ile Bursa'nın Nilüfer ilçe Kaymakamlığı görevine atandı. 

Bursa Valiliği görevine başlayan Vali Mahmut Demirtaş ile birlikte sırasıyla; Adıyaman Valiliği'nde, Adana Valiliği'nde son olarak da Mardin Valiliği'nde vali yardımcılığı görevine atanan Murat Süzen, kayyımla yönetilen Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak, üç yıla aşkın süredir görev yapıyor idi.

Süzen, son kararname ile uzun yıllardır beraber mesai yaptığı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'la yeni dönemde de yakın yol ve mesai arkadaşlığını Nilüfer Kaymakamlığı göreviyle sürdürmüş olacak. 

Murat Süzen'den boşalan Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine önümüzdeki günlerde Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun tarafından görevlendirme yapılması bekleniyor.

Kararname ile 491 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Değişen mülki amirlerden Savur Kaymakamı Muhammed Kaya, Kahramanmaraş Pazarcık Kaymakamlığına, Kızıltepe Kaymakamı Fatih Cıdırlıoğlu, Samsun Vali Yardımcılığına, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Antalya Kemer Kaymakamlığına, Mardin Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Sakarya Pamukova Kaymakamlığına atandı.

Murat Süzen 1981 yılında İzmir'de doğdu. Muğla Üniversitesi mezunu olan Süzen, 2004 yılında Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 

Sırası ile Şenpazar ve Siirt Baykan ilçelerinde Kaymakamlıktan sonra, Murat Süzen 2011 yılında Adıyaman'da, 2016 yılında ise Adana Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Süzen, 2020 yılında ise Mardin Büyükşehir Şehir Belediyesi Genel sekreteri olarak atandı.

Süzen, son kararname ile Bursa'nın Nilüfer İlçe Kaymamlığı görevine atandı. Murat Süzen evli ve 2 çocuk babasıdır.

İyi derece İngilizce bilen Süzen'in yerel yönetimler üzerine çalışmaları bulunmaktadır.  

Ali Dağı Mesire Alanı Modern Bir Görünüme Kavuşuyor - Adıyaman HaberleriResim

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz