tatlidede

Görenler gözlerine inanamadı! Kızıltepe sınırındaki derenin suyu kayaların arasında kayboluyor

Binlerce yıldır akan Cırcıp derenin suyu deprem ve sel felaketlerinin ardından yerin altına girerek ortadan kayboldu. Daha önce sınırı geçip Suriye akan derenin suyu, oluşan yarıktan toprağa gömüldü. Bölgeye giden vatandaşlar, karşılaştıkları manzara karşısında gözlerine inanamadı.
  • 24.03.2023 23:46
Görenler gözlerine inanamadı! Kızıltepe sınırındaki derenin suyu kayaların arasında kayboluyor

Kahramanmaraş merkezli depremler ve Şanlıurfa ile Adıyaman'da yaşanan sel felaketleri, bölgenin coğrafi yapısını da değiştirdi. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki Cırcıp Deresi de depremler ve selden etkilendi. Binlerce yıldır akan derenin suyu, depremler ve sel sonrası ortadan kayboldu.

SU KAYALARIN ARASINDA KAYBOLUYOR

İlk defa böyle olduğunu gördüğünü söyleyen İbrahim Geçkil, "Buraya çok gidip gelen biriyim, ilk defa böyle olduğunu gördüm. Derenin suyu yerin altına giriyor. Normalde bildiğim kadarıyla derenin suyu Suriye'ye gidiyordu. Arkamda da görünüyor. Tam olarak nereye gittiğini bilmiyoruz" dedi.

SEL İLE BİRLİKTE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Vatandaş olarak çok tedirgin olduklarını söyleyen Geçkil, "Bu su şehrin altına gidiyor mu, obruklara, toprak kaymasına, çöküntülere neden olur mu? Çünkü az bir su değil. İki haftadır bu su böyle akıyor" diye konuştu.

Editör: Nezir Güneş

Yorumlar

Image
Kadri Candan
25.03.2023 / 12:20

Ceylanpınar da Suriye sınırında yıllardır dere suyu yer altına doğru akmakta ve yer yüzünde ki sular illaki yer altına gitmek zorunda bunda şaşılacak bir şey yok ki

Image
Allah u Taalanın işimi ne zaman karştınız işte o zaman felaketler durmaz oldu
25.03.2023 / 11:28

Allah u Taalanın işimi ne zaman karştınız işte o zaman felaketler durmaz oldu

Image
Aaa
25.03.2023 / 00:28

İncelenmeli

Yorum Yaz