matesis
dedas

HÜDA PAR adayı , Buğday Pazar esnafını ziyaret etti

Seçim çalışmaları kapsamında çalmadık kapı ve oy istenmedik kimse bırakmak istemeyen HÜDA PAR Kızıltepe Belediye Başkan adayı Abdullah Kavan, Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Şerif Öter ve Buğday Pazarı esnafını ziyaret ederek dürüst belediyecilik için oy talep etti.
  • 06.03.2024 19:16
HÜDA PAR adayı , Buğday Pazar esnafını ziyaret etti

Türkiye'nin ekilen arazi bakımından en büyük topraklarından olan Kızıltepe ilçesinin Hububat merkezini ziyaret eden HÜDA PAR Kızıltepe Belediye Başkan adayı Abdullah Kavan, daha iyi bir hizmet ve gerçek belediyecilik için oylara talip olduğunu söyledi.

Önce Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Şerif Öter'i ziyaret eden Kavan, daha sonra  Buğday Pazarı esnafını tek tek ziyaret ederek gerçek ve diri muhalefet olarak sorunların çözümü için belediyeye gireceklerini ve artık doğru bir hizmetin ulaşacağını söyledi.

"Çiftçilerimiz ve Buğday Pazarı esnafımız her türlü desteği hak ediyor"

Belediye başkanı olduktan sonra çiftçinin hak ettiği değeri göreceğini ifade eden Kavan, "Seçim çalışmaları kapsamında Buğday Pazarı esnafımızı ziyaret ettik. Öncelikle ilgi ve alaksından dolayı Şerif Başkanıma teşekkür ediyorum. Aslında dünyada en değerli meslek olan, en eski meslek olan çiftçiliktir ve bunu işleten esnaflardır. Bu vesileyle bizler geldik, esnaflarımızı ziyaret ettik, dertlerini dinledik aynı zamanda kendilerinden oy talebinde bulunduk. Bir değişimin olabilmesi için, birilerinin kendini sorgulayabilmesi için bütün halkımızla bütünleşiyoruz, onlara gidiyor ve desteklerini talep ediyoruz. Şuanda Kızıltepe'nin ekonomisine ciddi bir katkısı olan belki Şanlıurfa ovasıyla, Konya ovasıyla yarışan Kızıltepeli çiftçilerimiz, buğday pazarı esnafımız her türlü desteği hak ediyor. Buradan söz veriyorum. Eğer 31 Mart tarihinde Kızıltepe halkı bu kardeşinizi Belediye Başkanı olarak seçerse onların tüm talepleri ama özellikle belediyeye taalluk eden meselelerde arkalarında duracağız. Bu ayağın daha güçlü işlenmesi ve sorunların giderilmesi adına elimizden gelen her türlü yardımı esirgemeyeceğiz." dedi

"Önceki seçimlerde memlekette bir heyecan, bir umut vardı"

İnsanların seçimlerde kısır döngüye girdiklerini ifade eden ve bunun değişmesi gerektiğini söyleyen Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Şerif Öter, "Bizler gerek mesleki alanda gerekse toplumsal alanlarda faaliyet gösteren STK'lar olarak hemen hemen tüm siyasi partilerin seçim dönemlerinde ve zaman zaman da memleketin sorunlarına duyarlı, ilgili olan siyasi aktörler ziyaretimize geliyorlar. Bir aydan kısa bir süre içerisinde yerel seçime gideceğiz. 31 Mart seçimleri bir önceki yıllarda olan seçimlere göre çok sönük geçiyor. Önceki seçimlerde memlekette bir heyecan, bir umut vardı. İnsanlarıın siyasetten umudu kesilmiş gibi gözüküyor. Bu da sivil toplum olarak bizleri son derece üzüyor." diye belirtti.

"İnşallah bütün vekillerin bu hassasiyette olmaları ve bu anlayışın gelişmesi bizim temennimizdir "

HÜDA PAR'lı milletvekillerinin sayısının az olmasına rağmen büyük bir özveriyle çalıştığını ve diğer milletvekillerinin de bu hassasiyette olmalarını temenni ettiklerini söyleyen Öter, "HÜDA PAR uzun yıllardır bölgemizde ve ülkemizde siyasi faaliyetlerini sürdürüyor. 2023 Mayıs seçimlerinde de Cumhur İttifakıyla yaptığı işbirliği çerçevesinde 4 Milletvekiliyle bugün Meclistedir. Ben şahsen bir STK Başkanı olarak 17 yıldır bu görevi yapıyorum. HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Sayın Şahzade Demir Bey hatırladığım kadarıyla şimdiye kadar 2 defa bizleri ziyaret etmiş ve sadece bizi değil aynı zamanda Mardin'in bütün STK'larını, yerel dinamiklerini ziyaret ediyor, sorunlarla ilgilidirler ve bu konuda biz memnunuz. İnşallah bütün vekillerin bu hassasiyette olmaları ve bu anlayışın gelişmesi bizim temennimizdir. Meclis'te 20 milletvekilleri olsaydı ve bir grup kursalardı ve Şahzade Demir gibi, İlçe Başkanımız gibi anlayışta olsalardı ülkenin gidişatını etki edebileceklerini düşünüyoruz. Halkta o beklenti ve umut içerisindedir. Doğru insanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Doğru insanları güçlendireceğiz ki onlarda bu toplumun hakkını savunsunlar." şeklinde konuştu.

Yorum Yaz