HÜDA PAR: ‘Yalova’da çocuklara kötü muamele’ iddiaları ivedilikle açıklığa kavuşturulmalı
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Yalova'da bir Kur'an kursuna yönelik operasyonun ardından devlet korumasına alınan çocukların darbedildiği ve kötü muamele gördüğü iddialarının ivedilikle açıklığa kavuşturulması çağrısında bulundu.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yalova'da çocuklara uygulandığı öne sürülen şiddet, darp ve hak ihlallerinin araştırılması ve sorumluların tespit edilip cezalandırılması talep edildi.
“Çocukların bedenlerindeki darp izleri ve ailelerin beyanları vicdanları derinden sarsmıştır”
İddiaların hiçbir şekilde örtbas edilmemesi ve etkin biçimde soruşturulması gerektiği belirtilen açıklamada, “Yalova’da bir Kur’an kursuna yönelik operasyonun ardından devlet korumasına alınan çocukların kaldıkları kurumda darp edildikleri, kötü muameleye maruz bırakıldıkları, ailelerinden uzun süre habersiz şekilde tutuldukları, ciddi fiziksel ve psikolojik mağduriyet yaşadıkları yönündeki iddialar vahimdir. Bir hukuk devletinde asla görmezden gelinemez. Çocukların bedenlerindeki darp izlerine ilişkin görüntüler ve ailelerin beyanları, vicdanları derinden sarsmıştır. Bu iddialar ivedilikle açıklığa kavuşturulmalıdır.” denildi.
“Bu iddialar hiçbir şekilde örtbas edilmemeli”
Çocukları korumakla yükümlü kurumların bizzat ağır hak ihlali iddialarıyla gündeme gelmesinin kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, “Bu iddialar hiçbir şekilde örtbas edilmemeli ve etkin biçimde soruşturulmalıdır. Kastı ve ihmali bulunan sorumlular hakkında derhal işlem başlatılmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Her şeyden önce çocukların ve ailelerinin uğradığı mağduriyet giderilmeli ve anne şefkatine muhtaç bu çocuklar bir an önce annelerine teslim edilmelidir.” ifadelerine yer verildi.
İLKHA