tatlidede

Kamu Başdenetçisi Malkoç, üniversite öğrencileriyle buluştu

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Toplumların, insanların ve devletlerin varlıklarını sürdürebilmeleri için hukuka ve insan haklarına ihtiyaçları vardır.” dedi.
  • 22.11.2023 16:43
Kamu Başdenetçisi Malkoç, üniversite öğrencileriyle buluştu

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi ve Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, Mardin’de ‘Türkiye Yüzyılında Ombudsmanlık ve Üniversiteler’ konulu programa katıldı.

Programa, Malkoç’un yanı sıra Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve öğrenciler katıldı. Rektörlük binasındaki Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kuruluş nedenleri ve süreci hakkında öğrencilere bilgiler verdi.


Dünyada insanlar var olduğundan beri hukuk ve hukuka uygun denetimlerin olduğunu belirten Malkoç, şöyle dedi: “İnsanın hayatını sürdürebilmesi için gıdaya, havaya, suya ihtiyacı var. Nasıl ki bunlara ihtiyacı varsa toplumların, insanların, devletlerin varlıklarını sürdürebilmeleri için de hukuka ve insan haklarına ihtiyaçları vardır. Hukuk; gıda, hava ve su gibi hayati bir ihtiyaçtır.”


Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvuruların hızlıca incelenip sonuçlandırıldığı bilgisini veren Malkoç, üniversite öğrencilere, “Kamu hizmetleriyle ilgili hangi konu olursa olsun, yaşadığınız bir sorun, sıkıntı, zorluk veya hukuksuzluk olduğuna inandığınız bir konu varsa hemen Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurun.” dedi.


İsrail işgali ve sürdürdüğü katliamlara da değinen Malkoç, atalarımızın 600 yıl boyunca Asya'dan Ortadoğu'ya, Avrupa'dan Afrika'ya hükmettiği ve aralarında Kudüs’ün de Kırım’ın da olduğu toprakları adaletle yönettiğini ifade etti.


Söyleşinin sonunda Türkiye Ombudsmanı Avukat Şeref Malkoç, öğrencilerin ombudsmanlık ile ilgili merak ettiği soruları cevapladı.

 

Editör: salih keskin

Yorum Yaz