tatlidede

Kar Yağışı Mardin'de büyüledi

Mardin’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, beyaz örtünün büründüğü tarihi mekanlarda kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Kar yağışı seyrine doyumsuz manzaraların oluşmasına vesile oldu.
  • 15.02.2020 15:40
Kar Yağışı Mardin'de büyüledi

MARDİN'de kar yağışı nedeniyle tarihi cami, kilise, manastır ve medreselerde oluşan 'beyaz örtü' göz kamaştırdı.

 

Tarihi ve mimari yapısıyla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Miras Geçici Listesi'nde olan, medeniyetlerinin başkenti Mardin'de kar yağışı tarihi mekanları 'beyaz örtüyle' kapladı. Mardin'in tarihi dokusu ve taşın dile geldiği geleneksel mimari yapılarından Kamısiye Medresesi, Deyrüzzaferan Manastırı, Kırklar Kilisesi, Ulu Cami, Zinciriye Medresesi ve Mardin Müzesi, kar yağışının ardından beyaza bürünmesiyle kentte göz kamaştırıcı görüntüler ortaya çıktı. Kar yağışıyla oluşan beyaz örtü, açık hava müzesi konumunda olan tarihi kentte gelen yerli ve yabancı turistleri büyüledi.

Kar yağışı ile oluşan beyaz örtü; kervansaray, konak, han, hamam, medrese, cami, manastır, kilise ve tarihi evleri ile adeta açık hava müzesi konumunda olan tarihi kentte güzel görüntüler oluşturdu. Özellikle kentin tarihi ve kültürel mekanlarının sıkça olduğu sit alanında beyaz gelinlik gibi örtünen kar, eşsiz bir güzelliğin ortaya çıkmasına vesile verdi.

Yorum Yaz