Kaymakam Ermiş: Farkındalık oluşturun
Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede göreve yeni başlayan 85 öğretmenle Çevreye Uyum Seminerinde bir araya geldi.
Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı ile Milli Eğitim Şube Müdürlerinin de hazır bulunduğu seminerde konuşan Kaymakam Ermiş, öğretmenlerden mesleklerini önemseyerek yapmaları ve yaptıkları mesleğin kutsiyetini her an aklında tutacak bir anlayışla hareket etmelerini istedi.
Yeni bir ortam, yeni yüzler ve bazı eksiklikler, noksanlıklar, ihtiyaçlar. Dolayısıyla şu anda göreve yeni başlayan öğretmenlerimizin hissiyatını, duygularını anlamıyorum dersem yalan olur diyerek sözlerine başlayan Kaymakam Ermiş, "Kızıltepe ilçemiz çok büyük ve güzel bir ilçe. Sosyal yaşam anlamında da bir çok görev yeri ile kıyaslanamayacak kadar iyi bir görev yeridir. Ben yeni atanan öğretmenlerimizden; beklentilerine değil, hedeflerine odaklanmaları gerektiğini düşünüyorum. Siz eğer hedeflerinize odaklanırsanız hem mutlu hem de başarılı olursunuz. Öğretmen arkadaşlarım kuşkusuz ki, öğrencilerine ne verirlerse onlar o olacaktır. Eğitim ve öğretimi önemseyen bir veli olarak şunu belirtmekte fayda görüyorum; sizler yaşamınızla, başarılı çalışmalarınızla, bilginizle farkındalık oluşturun. Oluşturun ki buralardan gittiğinizde arkanızda hoş bir sada iyi yetişmiş bireyler bırakasınız. Dünya fark edilmeyenlerle dolu, fark edilenlerin sayısı ise azdır. Siz o az olanlardan olun ki ülkemiz gelişsin. Çünkü ülkemizin geleceği çocuklar sizin elinizde şekillenecektir. Bu millete, bu ülkeye en iyi hizmetleri vereceğinizi temenni ediyorum. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Her birinize yeni görevinizde üstün başarılar diliyorum" dedi.
Öğretmenlerden her hangi bir sıkıntılı anlarında çekinmeden kendisine ulaşarak, sorun ve sıkıntılarını paylaşmalarını isteyen Kaymakam Ermiş, tek tek el sıkıştığı öğretmenlerle günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum