matesis
dedas

Kaymakamlık hayali ÖSYM'nin skandal kararına takıldı

Mardin'de kaymakam olmaya hazırlanan 33 yaşındaki gencin kaymakamlık hayali ÖSYM'nin skandal kararına takıldı.
  • 08.02.2017 20:41
Kaymakamlık hayali ÖSYM'nin skandal kararına takıldı

Kızıltepe ilçesinde ikamet eden 33 yaşındaki Ferit Akdağ eczacı olmasına rağmen kaymakam olmak için 5 yıl önce Uluslararası İlişkiler Bölümüne kayıt yaptırdı. Üniversiteden mezun olduktan sonra kaymakamlık sınavına girmek için dershaneye giden ve 5 ay boyunca sıkı bir şekilde sınava hazırlanan Akdağ, sınava giren 15 bine yakın öğrenci arasında 73 puan alarak kaymakamlık sınavını 400.'cü olarak son sırada kazandı. Yıllardır hayalini kurduğu kaymakamlık sınavını kazanmanın sevincini yaşayan Akdağ'ın, bu mutluluğu ÖSYM'den gelen skandal bir mesajla kısa sürdü.

Sınav sonuçları açıklandıktan 4 gün sonra; bugüne kadar ÖSYM'nin sınav tarihinde olmayan bir uygulamayı gerçekleştirerek kitapçık kodunu yanlış kodladığı gerekçesi ile bir adayın itirazını kabul ederek sınav kitapçığının yeniden okunması kararı ile sınav sıralamasının değiştiği bilgisini mesajla bütün adaylara gönderdi. Gelen mesajdan sonra sınav sonucuna bir kez daha bakan Akdağ, sınavdaki sıralamasının 400'den 401. sıraya düştüğü ve sınavı kazanamadığı bilgisini alınca hayal kırıklığına uğradı.

ÖSYM'nin yanlış bir karara imza attığını ileri süren Akdağ: "Eczacılık mesleğini icra ettiğim günden buyana eğitime hiç ara vermedims, Konya Selçuk Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde Yükseklisans yaptım. Bu süreçte hem milletime hem de devletime faydalı olup hizmet etmek için kaymakam olmaya karar verdim. Bunun için de Uluslararası İlişkiler Bölümünü tamamladım. Mezun olduktan sonra 2 ay kursa 3 ayda kendim bizzat sıkı bir çalışmanın içine girdim. Kaymakam olmak için sınava giren binlerce kişi arasında 400. olarak sınavı kazandım. Ama ne yazık ki ÖSYM yüzünden bu sevincim kısa sürdü." dedi.

Yaşadığı mağduriyeti dile getiren Akdağ, şunları söyledi:

"17 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan Kaymakamlık adaylığı sınavına girdim. 20 Ocak 2017 tarihinde sınav sonuçları açıklandı ve 400. sırada mülakata katılmaya hak kazandım. Ancak 24 Ocak 2017 tarihinde ÖSYM tarafından "Sayın Aday, 17.12.2016 tarihinde yapılan Kaymakamlık Giriş Sınavına katılan bir adayın sınav kitabı kapak sayfasındaki kodlama hatasından dolayı değerlendirme işlemi sonradan yapılmış ve aday sıralamaları değişmiştir. Güncel sıralamanızı kontrol ediniz. ÖSYM" şeklinde mesaj gönderildi. Bu işlem nedeniyle sıralamam 401 olarak değişmiş ve mülakata girme hakkını kaybetmiş oldum. Sınava giren bir adayın kendi hatasından dolayı sınavı önce değerlendirilmemiş ancak daha sonra itiraz üzerine değerlendirilerek sınav sonuçları değişmiştir. Bu konuda bir mağduriyetim söz konusudur. Sınav kitapcığının yanlış değerlendirilmesinden aday sorumlu olmasına rağmen yeniden değerlendirilmesi sınav kurallarına aykırılık oluşturmaktadır. Sınav sonuçları değerlendirilirken ölçme ve değerlendirme kurallarına uyulmamıştır. Sınav sonuçları değerlendirilirken hukuka uygun davranılmadığını düşünmekteyim. Bu işlemin açıkça kanuna aykırı olması ve söz konusu usule aykırı oluşu nedeniyle ÖSYM, BİMER, CİMER ve Ankara İdare Mahkemesi nezdinde gerekli girişimleri yaptım. Adaletin en kısa zamanda tecelli etmesini diliyorum."

Yorum Yaz