Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Mardin İl Temsilciliği olarak faaliyet gösteren ve il temsilciliğine bağlı 221 üyesi bulunan temsilcilikte bugün olağanüstü kongre heyecanı yaşandı. İlki çogunluk sağlanamadığı gerekçesiyle bugüne ertelenen kongre bugün çoğunluk sayısı aranmaksızın gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kongre saygı duruşuyla başladı.  Kongrede kürsüye gelerek açılış konuşmasını yapan eski başkan Süleyman Irmak, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odasına bağlı bir temsilcilik olarak faaliyet göstren oluşumlarının kendileri döneminde kurumsallaşma yolunda atım attığına işaret etti. 

Irmak, yönetim kurulu olarak gösterdikleri bütün gayretlere karşın Mardin’de faaliyet gösteren meslektaşlarının bir türlü oluşuma gereken ilgiyi gösteremediklerini ifade ederek, “Üzülerek ifade etmeliyim ki, Ziraat Mühendisi olan meslektaşlarımız sayıca çok fazla olmalarına karşın bir türlü diğer mesleki mühendislikler gibi organize olamamışlardır. Bizler bunu sağlamak için çok yoğun gayretler gösterdiğimize inanıyor olmamıza karşın halen mesleki temsilcilik ofisimizin yerini bilmeyen arkadaşlarımız vardır. Bu durum bizleri üzüyor. Kendi temsilcilikleri olan bu oluşuma bu kadar duyarsız davranılıyor olmasının altında yatan yaklaşımı bir türlü anlayamadım. Bu temsilcilik sadece benim yada yönetim kurulundaki arkadaşlarımın tekelinde olan bir yer değildir. Bu temsilcilik, adının önünde Ziraat Mühendisi etiketi olan her meslektaşımızındır. Bu odanın maddi de manevi de yükünü sadece bir kaç meslektaşımız yüklenmiştir. Bugüne kadar bu böyle oldu, umarım ki bundan sonra böyle olmaz. Bunu aşmak için göreve yeni seçilecek arkadaşlarımızla birlikte üstümüze düşecek her türlü görevi yerine getireceğimizi dile getirerek görevi devralacak olan değerli meslektaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Gelir gider ve faaliyet raporunun akunmasının ardından kongrede seçime geçildi. Tek listeyle yapılan seçimde Ziraat Mühendisi M.Ali Dündar, kullanılan 41 oyun tamamını alarak başkanlığa getirildi.

Dündar: "GAP Önceliğimiz Olacaktır"

Başkanlığa seçilmesinin ardından basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan M.Ali Dündar, bir tarım bölgesi olan Mardin’de bitkisel ve hayvansal üretimin mihenk taşı konumunda  bulunan ziraat mühendislerinin öncelikle meslekleriyle barışık kalmalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Yeni süreçte ziraat mühendisleri olarak üretime katkıda bulunacak yaratıcı fikir ve öngörülerin konuşulacağı çeşitli organizasyonlar düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Başkan M.Ali Dündar, “Verimli topraklara sahip Mezopotamya Ovası’nın hak ettiği değeri bulup, hedeflenen pazara ev sahipliği oluşturması açısından önümüzde önemli bir süreç söz konusudur. Bu sürecin mutlu sonu hepimizin de bildiği gibi GAP’tır. Ziraat Mühendisleri olarak GAP’ın sulama kanallarının Mardin Ovasına biran önce ulaşmasını sağlayacak çalışmaların içerisinde aktif bir şekilde rol alacağımızı belirtmek isteriz. Bu konu bizim önceliğimizdir. Ayrıca, meslektaşlarımızın, mesleki tecrübe ve deneyimlerine katkıda bulunacağına inandığım çeşitli çalıştay, farum ve paneller düzenleyerek, dikkatleri bölgemizin sahip olduğu potansiyelin üzerine çekmenin gayreti içerisinde olacağız.”diye konuştu.

 Eski Başkan Süleyman Irmak'a yaptığı çalışmalar ve verdiği emekten dolayı bir teşekkür plaketi veren yeni Başkan Ali Dündar’ın yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu; Vedat Durak, Mehmet Latif İnanç, İsmail Şimşek, Lokman Demirkaya.