Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi  kentin Mardin’de Ramazan Bayramı’nda  ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.  Ana caddelerde trafik durma noktasına geldi.

Otellerde doluluk oranının yükseldiği şehirde tarihi şehrin giriş bölümü olan Diyarbakır Kapı'da yükselen çok katlı binaların oluşturduğu çirkin görüntü ve yol girişinin daraltılmış olmasının da getirdiği dezavantajların gölgesinde şehre gelen misafirler, tarihi şehrin mimari güzelliğine birkez daha hayran kalırken, kadim şehrin mimarisinin betorname binalarla gölgelenmemesi tepki gösterdiler.

FOTO: AHMET DEMİR

Bayramın ikinci gününde tarihi Mardin’e gezmek için gelen Mehmet Demir, “Yukarı Mardin’de birçok yeri gezmek için yola koyulduk ama trafik çok yoğun. Yine de olsun  gezimize devam edeceğiz.  Herkesin bu güzel tarihi kenti  görmesi gerekiyor.” dedi.