matesis
dedas

Mardin'deki yangın sonrası 1 kişi gözaltına alındı

Mardin'de pazar günü üç ayrı ilçede 5 ayrı noktada farklı zamanlarda yaşanan yangınlarla ilgili 1 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.
  • 15.08.2023 16:47
Mardin'deki yangın sonrası 1 kişi gözaltına alındı

Mardin'de çıkan yangında 25 hektar alanın zarar görürken çıkan yangınlarda sabotaj ihtimali üzerinde duran güvenlik birimleri yangınlarla alakalı olarak bir şüpheliyi  gözaltına alındığı bildirildi.


Artuklu ilçesinin kırsal Elmabahçe Mahallesi ile Mazıdağı'nın Kışlak ve Gümüşyuva mahalleleri ile Savur'da pazar günü örtü yangını çıktı.

Yangın, büyüyüp ağaçlara sıçradı. İhbarla, bölgeye Diyarbakır ve Mardin Orman Bölge müdürlükleri ile Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi.

SABOTAJ İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR

Yangına itfaiye ve orman müdürlüğü ekipleri karadan, jandarmaya ait helikopterler ise havadan müdahale etti. Köylülerin de desteğiyle yangın, yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınıp, söndürüldü.


Ekiplerin incelemesinde, yangının çıktığı bölgede 25 hektar alanın zarar gördüğü belirlendi. Yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlatan jandarma ekipleri, ismi açıklanmayan bir kişiyi şüpheli olarak gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz