matesis
dedas

Midyat, Telkâri Müzesine Kavuşuyor

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Tarih, Kültür, İnanç turizmi alanında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Midyat'a her geçen gün kazandırdığı hizmetlerle ilçenin geleceğini kurguluyor. Midyat'a kazandırdığı sayısız eser ve projeyle adından söz ettirmeyi başaran Başkan Şahin, şimdi de Midyat'ın ününe ün katan telkari sanatı teşhir müzesiyle ölümsüzleştiriyor.
  • 22.08.2023 11:29
Midyat, Telkâri Müzesine Kavuşuyor

Türkiye'nin il olmaya hazırlanan kadim İlçesi Midyat'taki dönüşüm göz kamaştırıyor. 22. Dönem Mardin Milletvekili olan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'in görev yaptığı dönem içerisinde ilçeye kazandırdığı projelerin yanında ilçenin sahip olduğu tarihi ve mimari kimliğin dönüşüm ve restorasyon çalışmalarıyla hem ilçeyi yeniden ihya etti, hem de kazandırdığı projelerle Midyat'ın il olmaya hazır ilçelerin başında geldiğini herkese göstermiş oldu.

Bölge'nin en büyük belediye araç parkı garajının yanısıra kademe merkezi ve birim amirliklerini ilçe dışında belediyeye kazandırdığı yeni adresine taşıyarak, Midyat'ın adeta yeniden nefes almasını sağlayan başkan Şahin, Gençler için oluşturduğu spor komleksi, Midyat'ın sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak olan bölgenin en ihtişamlısı olan Midyat Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezini de hizmete sunarak bu alandaki öncülüğünü ortaya koymuş oldu.

Midyat'ta turistlerin alışveriş yapmak için bol zaman geçirdiği Midyat Kuyumcular Çarşısında uygulanan dönüşüm projesi tamamlayan, tarihi çarşıları yeniden restöre ederek, yeni görünümleriyle aslına dönüştüren Başkan Şahin, kadim ilçenin tarih-kültür turizminin önemli kilometre taşı olması hedeflenen devasa büyüklükteki yer altı şehri ve mağara turizmiyle de şehre 3 milyon turist çekme hedefinin temelini bu alanda yaptığı yatırımlarla atmış oldu.

TELKARİ ŞEHİRLE ÖZDEŞLEŞECEK

Başkan Şahin, Midyat'la adı neredeyse özdeşleşen Telkari Sanatı'nın şehirle adının daha fazla bütünleşmesi, sanatın gelecek nesillere aktarılıp, şehrin telkari sanatı kimliğiyle perçinlenmesi için tarihi bir alanın restorasyonunu gerçekleştirerek, Telkari Atölyesi ve Müzesi haline getiriyor. 

Başkan Şahin, Midyat herşeyin en güzelini hakediyor başlığıyla duyurduğu yeni müze alanını; Sanatsal motiflerle düzenlenmiş, el emeği göz nuru ilçemizin simgesi haline gelen telkari çalışmalarını yerli ve yabancı turistlere daha güzel ve nezih bir ortamda sergilemek amacı ile başlatmış olduğumuz Telkari Müzesi Onarım ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceledik." dedi.

Bir 5 kişi görseli olabilirFotoğraf açıklaması yok.Midyat Belediye Başkanı Şahin, Kültür ve Kongre Merkezi inşaatını gezdi -  Batman Haber154 Yıldır il olmayı bekleyen Midyat için tek yürek oldular -  Ilkhaber-gazetesi.com

Midyat'ta bulunan yer altı şehri için Başkan Şahin, BBC Demeç verdiMidyat'a Spor Kompleksi müjdesiVeysi Şahin - Biyografya

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz