tatlidede

Midyat'ta kampa alınmıyorlar

Suriye’ deki iç savaşta Esed’in zulmünden kaçarak Midyat’ a iki çocuğuyla gelen Revşan Elvan, Kurulan çadır kentte kalmak istedi ancak Elvan’ a 10 bin kişinin barınabileceği ve şu an itibariyle yaklaşık 3 bin kişinin kaldığı kampta yer olmadığı gerekçesiyle alınmadığı iddia edildi.
  • 06.11.2013 02:27
Midyat'ta kampa alınmıyorlar
Esed’in yandaşları tarafından eşinin hunharca katledildiğini belirten Baba Revşan Elvan, çocukları Hale Elvan(9) ve Faruk Elvan(13) ile birlikte Der Zor kentinden Midyat’ ta bulunan kampa kalmak için geldi. Elvan’ın iddiasına göre aldığı olumsuz yanıt karşısında çocuklarıyla birlikte sokakta kaldı.

Mor Abraham Kilisesi’nin arkasında 6 bin Müslüman ve 4 bin Süryani için kurulan çadır kentte yaklaş şık 3 bin kişi kalıyor. 4 bin Süryani için kurulan çadır kent Süryaniler gelmediği için yalnızca 3 aile bulunmakta. Ancak kalmak için kampa giden Elvan’ a ‘Yer yok seni alamayız’ denildi.

Hayırsever bir vatandaşın sahip çıktığı Elvan ve 2 çocuğu şu an bir kahvehanede kalıyor. Esed’ a bağlı güçlerin şehirlerine bomba yağdırması sonucu eşini kaybettiğini belirten baba iki çocuğunu kurtarmak için Türkiye’ ye geldiğini belirtiyor.

Öte yandan telefonla ulaştığımız kamp yetkilisi ise, Süryaniler için ayrılan 4 bin kişilik çadır kentte 3 ailenin kaldığını, Süryanilerin yerinin Müslümanlara açılması için kendilerine bir yetki verilmediğini ve Müslümanlar için ayrılan yerde ise yaklaşık 3 bin kişinin barındığı belirtildi.

Yorum Yaz