matesis
dedas

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesin'den Filistin'e destek

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi üyeleri Filistin'deki Müslümanlara destek amacıyla topladıkları yardımları Umut Kervanına bağışlayarak, Filistin'e ve Gazze'ye yardımda bulundu.
  • 30.10.2023 16:26
Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesin'den Filistin'e destek

Katliamlarına artarak devam eden siyonist terör şebekesinin, Gazze halkına yaşattığı yaraları sarmak adına duyarlı Müslümanlar desteklerine devam ediyor.

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi Kadın Kolları üyeleri yaptıkları yardım çalışması neticesinde topladıkları yardımları Umut Kervanı'na ulaştırarak, Filistin'e bağışladı.

"Filistinli Müslüman kardeşlerimiz, zalimlerin işgali altında"

Filistin'de yaşanan vahşetin boyutlarına dikkat çeken Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, Filistin'ne yaptıkları bağış için Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi temsilcilerine teşekkür etti.

Dizlek, "Ayın yedisinden bugüne kadar, Filistinli Müslüman kardeşlerimiz, zalimlerin işgali altında. Çoluk çocuk, hastane, sivil halk demeden herkesi bombalıyor ve hiç ayırt etmeden ne çocuk ne hastane ne gazeteci bırakmadan herkesi zalimane bir şekilde öldürüyor. Gazze küçücük bir yer ve abluka altına alınmış; suyu, elektriği, interneti kesilmiş. Açlık, susuzluk ile baş başa bırakılmış. O da yetmiyormuş gibi başlarına bombalar yağdırıyorlar. Bizler de Müslümanlar olarak, onlara kayıtsız kalamayız. Adana Mustazaflar Cemiyeti gibi kardeşlerimizle beraber, sokak sokak geziyoruz, çalışıyoruz, elimizden gelen gayreti gösterip Filistin'e yardımcı olmak, bir nebze de olsa evlerine bir aş, çocuklarına bir mama, hastanede bir ilaç olma adına yardımlar topluyoruz. Kardeşlerimiz de bu yardımları toplamış, bize getirmişler Allah razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin. İnşallah bu yardımları kardeşlerimizden alıp, Filistin'e ulaştıracağız." şeklinde konuştu.

"Harçlıklarımızdan, takılarımızdan, neyden feragat edebildiysek onları bugün getirmek istedik"

Topladıkları yardımları Umut Kervanına getiren Mustazaflar Cemiyeti Adana Kadın Kolları Temsilcilerinden Dilek Yaşar, şunları kaydetti:

"Mustazaflar Cemiyeti olarak, 'Gazzeli bacılarımız için ne yapabiliriz? Gazzeli kardeşlerimiz için ne yapabiliriz?' diye düşündük. Kadınlar olarak, karınca kararınca harçlıklarımızdan, takılarımızdan, neyden feragat edebildiysek onları bugün getirmek istedik. Oradaki bacılarımız, çocuklar ve Müslümanlar için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de ne kadar verebilirsek dedik ve bu kadar toparlayabildik. Rabbim, yardım veren bütün bacılarımızdan razı olsun."

İLKHA

Yorum Yaz