tatlidede

Nusaybin'de YKS heyecanı

  • 18.06.2022 15:21
Nusaybin'de YKS heyecanı

MARDİN (AA) - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi Nusaybin ilçesinde yapıldı.

İlçede, 22 sınav merkezinde 6 bin 71 aday sınavda ter döktü.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı'nın talimatıyla öğrencilerin olumsuz şekilde etkilenmemesi için "okul civarlarındaki inşaatlarda çalışılmaması, civardaki bina sakinlerinin ses çıkarmaması, görevlilerin dışında okul avlularında dolaşılmaması, düğün, sünnet gibi kutlamalarda konvoy halinde korna çalarak şehir içinde gürültü yapılmaması ve tüm araçların öğrencilere yardımcı olması gibi" kararlar uygulandı.

İlçe Emniyet Müdürü Erhan Koç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ile sınav merkezlerinin çevresini gezen Kayabaşı, ailelerin heyecanına ortak oldu.

Ailelerle sohbet eden Kayabaşı, çocuklara da başarılar diledi.

Nusaybin Meslek Yüksekokulunda kurulan ÖSYM İlçe Koordinasyon Merkezini de ziyaret ederek sınavın genel durumu hakkından Doç. Dr. Ahmet Gemi'den bilgi alan Kayabaşı, ilçede ilk defa yapılan YKS'de hiçbir aksaklığın yaşanmadığını belirtti.

AA

Yorum Yaz