tatlidede

Önce depremi yaşadı üstüne bu facia!

Zeytinyağı fabrikasında meydana gelen depo patlaması sonucu tonlarca litre zeytinyağı araziye yayıldı. Fabrika sahibi, 50 ton zeytinyağının araziye aktığını ve 14 milyon TL zararı olduğunu söyledi.
  • 11.01.2024 10:30
Önce depremi yaşadı üstüne bu facia!

Hatay'ın Altınözü ilçesinde bir zeytinyağı fabrikasında 2 deponun patlaması sonucu tonlarca litre zeytinyağı araziye yayıldı. Fabrika sahibi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 50 ton zeytinyağının araziye aktığını belirterek, yaklaşık 14 milyon TL zararı olduğunu ifade etti.

DEPOLAR PATLADI, TONLARCA ZEYTİNYAĞI ARAZİYE AKTI

Hatay'ın Altınözü ilçesi Yarseli Mahallesi'nde zeytinyağı fabrikası bulunan Rafi Göngör, satın aldığı 25 tonluk 2 depoyu geçtiğimiz gün zeytinyağıyla doldurdu. Güngör ve çalışanları sabah saatlerinde geldiklerinde, depoların patladığını ve tonlarca litre zeytinyağının araziye aktığını fark ettiler.

ARAZİ ZEYTİNYAĞIYLA KAPLANDI

Fabrika çalışanlarının yağışlı havada zorlu şartlarda zeytinyağlarını araziden toplama çabalarıysa cep telefonu kameralarına yansıdı. Öte yandan, zeytinyağıyla kaplanan ve yeşile bürünen atık havuzu ilginç görüntü oluşturdu.

ZARAR 14 MİLYON LİRA

Fabrika sahibi Rafi Güngör, yaklaşık 13-14 milyon TL'lik bir kaybı olduğunu belirterek, "Gece sıralarında yeni aldığımız depolara 50 ton kadar yağ yükledik. 25'er ton şeklinde 2 depoya. Sabah saatlerinde bir tank patlıyor ve bütün yağ araziye dağılıyor. 2'nci tank da öğle saatlerinde patlıyor ama elden bir şey gelmiyor. 50 ton bir yağımız gitti, araziye döküldü. Atık çukuru yemyeşil her şey ortada görüyorsunuz. Yaklaşık 13-14 milyon TL kadar kaybımız var. Toplanan yağ sabun yapımında kullanılacak." şeklinde konuştu.

Image description

Image description

Image description

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz