matesis
dedas

Sakarya'daki işçilere saldıran zanlılar gözaltına alındı

Sakarya'da mevsimlik tarım işçilerinin darbedildiği iddiasına ilişkin sosyal medya görüntüleri üzerinden yayınlanan görüntülerde yer alan iki şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.
  • 07.09.2020 01:34
Sakarya'daki işçilere saldıran zanlılar gözaltına alındı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya karıştığı belirlenen görüntülerde yer alan iki zanlı hakkında gözaltı kararı alındı.

Kolluk kuvvetlerince şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatığı öğrenildi. Mazıdağı'ndaki köylerine geri dönen saldırıya uğraya aileyi AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ile AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Mazıdağı İlçe Başkanı Mehmet Zeki Yetiştiren ile teşkilat mensupları ziyaret etmişti. Mağdur Aileye geçmiş olsun dileklerini iletilen ziyarette; aile mensuplarına AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç'ın telefonu üzerinden ulaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konunun takipçisi olduğunu gereken tahkikatın yapılacağının, gerekenin yapılacağının sözünü verdiği öğrenildi.

SAKARYA VALİLİĞİ: OLAY YARGIYA İNTİKAL ETTİ

Konuya ilişkin Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, 22 Ağustos'ta Kocaali ilçesinde fındık bahçesinin sahipleri arasında çıkan tartışma sonucu arbede yaşandığı, şahıslardan birinin aracını diğer kişinin üzerine sürdüğü, bu esnada Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı ve olayın yargıya intikal ettiği belirtilmişti.

Sakarya'da saldırıya uğrayan Mazıdağı'lı Demir ailesinin mensupları, 15-16 kişilik bir grup halinde 20 gün önce fındık bahçelerinde çalışmak üzere Sakarya'ya gittiler. En büyükleri 27 yaşındaydı. En küçükleri ise 15 yaşındaki Şilan. Gruplar halinde bahçelerde çalışıyorlardı. Cuma günü de Hasan Cebecioğlu adlı kişinin bahçesinde çalışmaya başladılar. Ancak fındık toplarken anlaşmazlık çıktı. Sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntülere yansıyan olaylar yaşandı.

Demir ailesinin üyeleri başlarından geçenleri şöyle anlattı: Baran Demir: "Cuma sabah erkenden çalışmaya başladık. 2 saat falan geçmişti. Hasan adlı bu adamın bahçesindeki ilk günümüzdü. Fındık topluyorduk. Hasan adlı adamın torunu bizi yönlendiriyordu. Bize 'Bu tarafa kayın, burayı da toplayın' dedi. Biz de o tarafa yöneldik. Ancak Hasan gelerek 'Köpek sürüsü gibi ne o tarafa bu tarafa gidiyorsunuz' diye bize kızdı, hakaret etti. Biz de torununun yönlendirdiğini söyledik. Hakarete devam etti. 'Seni jandarmaya şikâyet edeceğiz, işçilere kötü davranıyorsun diye' dedik. Orada artık çalışmayacağımızı söyledik. Köye gittik. Oğullarını aramış demek ki. Oğulları geldi. 'Babamıza kim böyle böyle dedi' diye sordular. Küfür edip bize saldırdılar. 15 yaşındaki kuzenim Şilan'ı da darp ettiler."

Kılıç, Tarım işçilerine yapılan saldırıyı kınadı

Yorum Yaz